Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις στο «Στάνλεϋ»

Τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις στο ξενοδοχείο «Στάνλεϋ», με στόχο τη διάλυση της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων, καταγγέλλουν, σε κοινή τους ανακοίνωση, δέκα κλαδικά συνδικάτα της Αθήνας και δέκα επιχειρησιακά σωματεία από τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Τα σωματεία ζητούν την άμεση ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης εργαζομένου στο «Στάνλεϋ» που ήταν μέλος της Επιτροπής (συστήθηκε πρόσφατα). Μεγάλη είναι η ευθύνη και της κυβέρνησης, καθώς τέτοιες εργοδοτικές μεθοδεύσεις «τις ενισχύει η ανυπαρξία ελέγχου από τη μία και οι αντεργατικοί νόμοι που καταργούν τη σταθερή δουλιά από την άλλη, επιβάλλοντας πολυαπασχόληση, απάνθρωπη και επικίνδυνη εντατικοποίηση και τρομοκρατία».

Απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, τα Συνδικάτα ξεκαθαρίζουν: «Σε κάθε περίπτωση δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Η εργατική τάξη δεν αντέχει άλλα θύματα της δολοφονικής πολιτικής σας που εντείνει την εργοδοτική αυθαιρεσία. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας καθημερινά, η ευθύνη που σας βαραίνει είναι μεγάλη». Την ανακοίνωση υπογράφουν τα Συνδικάτα Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Μετάλλου, Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ηλεκτροτεχνιτών, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Λογιστών. Ακόμα, τα σωματεία εργαζομένων στο καζίνο - ξενοδοχείο - τελεφερίκ Πάρνηθας, καθώς και στα ξενοδοχεία «Στάνλεϋ», «Μετροπόλιταν», «Τιτάνια», «Νοβοτέλ», «Γκραντ Ριζόρτ», «Ιντερκοντινένταλ», «Σαιντ Τζορτζ Λυκαμπέτους», «Κάραβελ» και «Χόλιντεϊ Ιν».

Χτες, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της εργοδοσίας και του σωματείου στο «Στάνλεϋ», χωρίς να υπάρξει καμιά ουσιαστική εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ