Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ασφαλίτης παρακολουθούσε το ταξικό σωματείο

Πιάστηκε από συνδικαλιστές, ύστερα από παράσταση διαμαρτυρίας σε κατάστημα της πόλης

Μέχρι ασφαλίτες έχουν διατεθεί στην υπηρεσία των εργοδοτών στον κλάδο του επισιτισμού στον Πειραιά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη δύναμη του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού της πόλης και, κατά συνέπεια, η οργανωμένη δράση που αναπτύσσουν οι εργαζόμενοι αποκρούοντας την ασυδοσία των επιχειρηματιών, την τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς και διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Η περίπτωση πιτσαρίας στο Πασαλιμάνι, που αποτελεί μέρος της αλυσίδας των 25 καταστημάτων που διατηρεί στην Ελλάδα η επιχείρηση «DOMINO'S» - η μεγαλύτερη φίρμα στον τομέα της διανομής έτοιμου φαγητού στον κόσμο - είναι χαρακτηριστική.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, αφεντικό είναι ο Τζεζάρε Κουάρτα, ο οποίος επιχείρησε να κάνει καθεστώς την κατάφωρη παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, «τρώγοντας» από τα δεδουλευμένα των 18 εργαζομένων υπερωρίες, αναδρομικά, νυχτερινά και πάει λέγοντας. Στο τέλος του Οκτώβρη, ανάγκασε εργαζόμενους που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους σε παραίτηση χωρίς να τους πληρώσει. Εφτά από αυτούς κατέθεσαν γραπτή καταγγελία στο Σωματείο.

Το Σωματείο έκανε παρέμβαση στο κατάστημα και ανάγκασε την εργοδοσία να καταβάλει τα λεφτά των εργαζομένων. Καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας των συνδικαλιστών - δύο ώρες περίπου - ένας μοτοσικλετιστής βρισκόταν «αραγμένος» απέναντι από την είσοδο της πιτσαρίας. Οταν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι έφυγαν, ο μοτοσικλετιστής ακολούθησε έναν από αυτούς. Κατάφεραν να τον «πιάσουν» στην οδό Καραΐσκου, 20 μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά. Είχε πάνω του φωτογραφική μηχανή, ενώ από την ίδια την Αστυνομική Διεύθυνση όπου τον οδήγησαν βεβαιώθηκε ότι ήταν αστυνομικός! Μάλιστα, από αξιωματικό έγινε στον ασφαλίτη και ...επίπληξη που τον έπιασαν!

Το σωματείο, με ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να αγκαλιάσουν ακόμα περισσότερο το Συνδικάτο, ενώ ξεκαθαρίζει ότι με αυτά το Συνδικάτο «ατσαλώνεται ακόμα περισσότερο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ