Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Μόρφωση, δουλιά και όχι ανεργία!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες και πορεία στο υπουργείο Υγείας

Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση
Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση
«Μόρφωση, δουλιά και όχι ανεργία», όχι στην πολιτική της κυβέρνησης που σπρώχνει τους ανάπηρους στην ανεργία, στην Κάρτα Αναπηρίας και την επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων, με στόχο παραπέρα περικοπές των παροχών, είπαν άνθρωποι με αναπηρίες όλων των ηλικιών με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια και παράσταση στο υπουργείο Εργασίας, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

«Πρόνοια - παιδεία γεμίσαν εταιρίες, θύματά τους είναι παιδιά με αναπηρίες», «Θέσεις ν' ανοίξουν κρατικής ευθύνης και όχι επιδόματα ελεημοσύνης», βροντοφώναξαν οι ανάπηροι έξω από το υπουργείο Εργασίας. Σε συνάντηση που είχαν με το γενικό γραμματέα Απασχόλησης Δημήτρη Κοντό, απαίτησαν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της εκρηκτικής ανεργίας, άμεση πρόσληψη όλων των άνεργων αναπήρων με ευθύνη του κράτους, ίδρυση δημόσιου δικτύου προστατευμένων εργαστηρίων, είπαν όχι στην Κάρτα των περικοπών και στις αντιασφαλιστικές αλλαγές. Απ' την πλευρά του ο Δ. Κοντός περιορίστηκε να πει ότι η κυβέρνηση θα τροποποιήσει το Νόμο 2643/98 για την πρόσληψη ατόμων ειδικών κατηγοριών, αν και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι με τις ελάχιστες προσλήψεις που γίνονται μέσω του νόμου δε λύνεται το εκρηκτικό πρόβλημα.

Μάλιστα, για τα προστατευόμενα εργαστήρια δήλωσε άγνοια και υποσχέθηκε να μελετήσει το θέμα! Σε ό,τι αφορά την Κάρτα Αναπηρίας παραδέχτηκε ότι οι παροχές προς τους ανάπηρους θα σχετίζονται και με την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, αλλά και ότι οι αναπηρικές συντάξεις δε θα εξεταστούν με κριτήριο την ικανότητα του εργαζόμενου να συνεχίσει να δουλεύει, αλλά με κριτήριο τη... λειτουργικότητά του.

Τρομοκρατία στο ΚΕΑΤ

Μαζική παρουσία στη χτεσινή διαμαρτυρία είχαν και οι μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα, που από την περασμένη Κυριακή έχουν κάνει κατάληψη της σχολής διεκδικώντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση. Η ΣΕΑΑΝ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον υφυπουργό Πρόνοιας, που ενώ είχε συνάντηση χτες με τη ΣΕΑΑΝ και τη μαθητική κοινότητα του ΚΕΑΤ δεν προσήλθε, ενώ «στη συνάντηση κλήθηκε να στηρίξει την κυβέρνηση και να νουθετήσει τους αγωνιζόμενους μαθητές η συμβιβασμένη ηγεσία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών».

Την τακτική της τρομοκρατίας προκειμένου να σπάσει τον τσαμπουκά των μαθητών του ΚΕΑΤ επιστράτευσε και η διοίκηση του ΚΕΑΤ. Οπως καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ, διοικητικά στελέχη και «άγνωστοι» παίρνουν τηλέφωνο στα σπίτια των παιδιών απειλώντας για ποινικές διώξεις και εκφοβίζοντας τους γονείς ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν συμμετέχοντας στην κατάληψη και άλλα τέτοια. Απαντώντας στην τρομοκρατία, η ΣΕΑΑΝ και μια σειρά φορείς της Καλλιθέας πραγματοποιούν σήμερα στις 6 μ.μ μπροστά στο ΚΕΑΤ συγκέντρωση συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ