Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενιαία πάλη για σταθερή και πλήρη εργασία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμπαραταχτούν με το αίτημα των συμβασιούχων για σταθερή και πλήρη εργασία απευθύνει το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Υπενθυμίζεται ότι προχτές η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, απαιτώντας να δοθεί άμεσα πολιτική λύση στο θέμα των συμβασιούχων με τη μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στη χτεσινή ανακοίνωση, σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«

Με τις δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε καμία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες συμβασιούχοι που βρίσκονται υπό απόλυση. Δεν είναι λύση, αλλά συνέχιση της κοροϊδίας, η υπόσχεση για παραχώρηση δυνατότητας πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, εάν και εφόσον προκηρυχτούν θέσεις αορίστου χρόνου από τους δήμους. Η μόνη δίκαιη λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και η άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων ανεξάρτητα από τις δικαστικές αποφάσεις.

Ας μη συναγωνίζονται η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος έχει τη μικρότερη ευθύνη. Είναι και οι δύο συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για την πολύχρονη εργασιακή ομηρία και κοροϊδία που βιώνουν χιλιάδες συμβασιούχοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και οι δύο είναι υπόλογοι για τη σημερινή κατάσταση της απόγνωσης που έχουν περιέλθει οι συμβασιούχοι που βρίσκονται υπό απόλυση. Ηταν και παραμένει πολιτική επιλογή και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η διαμόρφωση αυτού του άθλιου εργασιακού καθεστώτος των συμβασιούχων, των ωρομισθίων, των εκτάκτων κλπ. Το διαμόρφωσαν και για να προωθήσουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας, αλλά και για να το εκμεταλλευτούν πολιτικά. Αξιοποίησαν για το σκοπό αυτό και τις οδηγίες της ΕΕ. Ειδικά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τεράστια ευθύνη είχαν και έχουν οι δήμαρχοι και οι νομάρχες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Ας μην κρύβονται, λοιπόν, πίσω από αποφάσεις δικαστικών οργάνων και το ΑΣΕΠ. Το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 164/2004 άφησε εκτός μονιμοποίησης τη μεγάλη πλειοψηφία των συμβασιούχων.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμπαραταχτούν με το αίτημα των συμβασιούχων για σταθερή πλήρη εργασία, να μην πέσουν στην παγίδα του τεχνητού διαχωρισμού που επιδιώκουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η πάλη για το δικαίωμα σε πλήρη σταθερή εργασία με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να είναι ενιαία. Ολοι οι εργαζόμενοι έχουν κοινό εχθρό: την πολιτική και τα κόμματα που υπηρετούν την πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ