Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΠΕΡΛΑ ΦΑΣΙΟΝ ΑΒΕΕ»
Δεν πρόκειται να παραιτηθούν από το δικαίωμα στο μεροκάματο

Με την ταξική Ομοσπονδία στο πλευρό τους, βρέθηκαν χτες κανονικά στο πόστο τους, ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να τους απολύσει αιφνιδιαστικά

Εργαζόμενοι της επιχείρησης συζητούν με συνδικαλιστές της ΟΕΚΙΔΕ που βρέθηκαν χτες στο πλευρό τους
Εργαζόμενοι της επιχείρησης συζητούν με συνδικαλιστές της ΟΕΚΙΔΕ που βρέθηκαν χτες στο πλευρό τους
«Δώσαμε τη ζωή μας, το αίμα μας εδώ μέσα. Μόνο βούρδουλα δεν χρησιμοποιούσαν στις πλάτες μας. Αυταρχισμός, τρομοκρατία, δουλειά μέχρι τις 10 το βράδυ και όταν ήθελε μας έβγαζε σε άδειες χωρίς αποδοχές και τώρα θέλει να μας πετάξει έτσι; Ε, όχι! Δε θα μας πετάξει»! Χείμαρρος τα οργισμένα λόγια της Ροδοθέας Βαλοστεργίου, από τις πιο «παλιές» εργάτριες της επιχείρησης ιματισμού στο Ρέντη. Ενα εργασιακό γκέτο, που αφού ξεζούμισε τους εργάτες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, τώρα χωρίς να λογοδοτήσει τους πετάει στο δρόμο.

Η ανακοίνωση του ενός από τους ιδιοκτήτες, του Αρίστου Πατίκα, ότι απολύονται και οι 45 εργαζόμενοι, ήρθε αιφνιδιαστικά μόλις προχτές. Επεσε σαν κεραμίδα, ενώ ο εργοδότης είχε την αξίωση από τους εργαζόμενους να πάρουν επιτόπου το χαρτί της απόλυσης χωρίς να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις! Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή συσπειρώθηκαν με τις δυνάμεις της ταξικής Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού - Δέρματος και του κλαδικού τους Συνδικάτου, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που έσπευσαν αμέσως στο πλευρό τους. Τώρα βρίσκονται επί ποδός για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στο μεροκάματο, συνολικά τα εργασιακά τους δικαιώματα και για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται (επίδομα αδείας, 15ήμερο κ.ά.).

Χτες το πρωί πήγαν στην επιχείρηση, χτύπησαν κανονικά την κάρτα τους και όπως διαμήνυσαν δεν πρόκειται να επιτρέψουν να λειτουργήσει το εργοστάσιο χωρίς αυτούς, αφού σχέδιο των ιδιοκτητών είναι να προσλάβουν προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης και να δώσουν τμήμα της παραγωγής εκτός εργοστασίου, φασόν. Με άλλα λόγια, η επιχείρηση αυτή είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό δείγμα της έντασης της επίθεσης της εργοδοσίας με σύμμαχο την αντιλαϊκή πολιτική και στο όνομα της κρίσης, σε βάρος των εναπομείναντων εργασιακών δικαιωμάτων.

Μιλώντας χτες στους εργαζόμενους, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δήμος Θεοδώρου, τους κάλεσε με τον αγώνα τους να μην κάνουν βήμα πίσω από την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους. Ο Θοδωρής Κούτρας από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι οι απολύσεις είναι παράνομες και καταχρηστικές και οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους πρέπει να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στην εργοδοσία και σε αυτούς που αποθρασύνουν την επιθετικότητά της. Οι εργαζόμενοι και σήμερα θα βρεθούν κανονικά στα πόστα τους και ανάλογα με τις εξελίξεις θα καθορίσουν τα παραπέρα αγωνιστικά τους βήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ