Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Βιβλίο
ΝΙΚΗΣ Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΗ

«Ασπρα συννεφάκια», παιδικά ποιήματα

Για τη Νίκη Κουμουτσάκη, που είναι 8 χρόνων και μας έστειλε τα τρυφερά παιδικά ποιήματά της με τίτλο «Ασπρα συννεφάκια», ευχόμαστε τη ζωή της να μην τη σκιάσουν συννεφάκια και να συνεχίσει να γράφει και να διαβάζει. Εμείς, όπως και οι γονείς της αγωνιζόμαστε ώστε η ζωή όχι μόνο της μικρής Νίκης, αλλά όλων των παιδιών, να γίνει πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη. Με περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης και μόρφωσης ενάντια στη στείρα μορφή σπουδών που προωθείται για τα παιδιά μας. (Εκδόσεις «Αυγερινός», Καλαμάτα 1999).

Γ. ΚΟΠΕΛΙΑ - ΚΕΡΛ: «ADAGIO»

Πρώτη παρουσία της Γ.Κ.Κ. στη «γειτονιά» των ποιητών. Ο τίτλος δεν προδιαθέτει. Θα λέγαμε ότι παραπλανεί. Λόγος ρεαλιστικός, απλώνεται χρονολογικά, καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα ιστορικής αναδρομής. Βιώματα πικρά, αναβιώνουν εύστοχα. Ευαίσθητη η ποιήτρια, με αυτή τη συλλογή τολμά μια πολιτική κρίση με γνώμονα το χτες, απ' όπου ατενίζει το σήμερα.

Η Γ.Κ.Κ. γεννημένη στο Μπράλο Φθιώτιδας την εποχή του Εμφύλιου, έχει πολλά να θυμάται από εκείνα τα σκληρά χρόνια, αλλά παιδικά και τρυφερά για την ίδια. Η Γ.Κ.Κ. σπούδασε στις ΗΠΑ ψυχολογία. Γνωρίζει επομένως πολύ καλά τις διεργασίες του ποιητή, που «ματώνει» στις διαδρομές της ζωής του. (Εκδόσεις «Βιβλιοφιλία», 1999).


Φαίδρα ΖΑΜΠΑΘΑ - ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ