Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χάραξη διαδρομών στις Μυκήνες

Υπέρ της έγκρισης της προμελέτης συντήρησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Μυκηνών γνωμοδότησε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση. Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων εντός και εκτός της Ακρόπολης των Μυκηνών θα φτάσει τα τρία δισεκατομμύρια δραχμές, σε μια προσπάθεια να προφυλαχτεί καλύτερα ο αρχαιολογικός χώρος από την ανεξέλεγκτη - σε ό,τι αφορά τις διαδρομές - επισκεψιμότητα.

Στη συνεδρίαση του ΚΑΣ παρουσιάστηκε μόνο το μέρος της μελέτης που αφορά τη χάραξη συγκεκριμένων διαδρομών, η έλλειψη των οποίων εγκυμονεί κινδύνους, όχι μόνο για τα μνημεία, αλλά και για τους επισκέπτες, αφού έχουν αναφερθεί ακόμη και πτώσεις στους γκρεμούς που περικλείουν την Ακρόπολη.

Η χάραξη έγινε έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκαλιά, αλλά με ελαφρά και βατή κλίση της διαδρομής, να ακολουθεί τις αρχαίες διαδρομές κατά το δυνατόν, αλλά και να μη γίνεται ταυτόχρονα κάθοδος και άνοδος, αλλά να υπάρχουν δύο εναλλακτικές έξοδοι.

Οι διαδρομές θα έχουν τρεις κατευθύνσεις: Από την Πύλη των Λεόντων στο Ανάκτορο, από το Ανάκτορο στο ΒΑ άκρο της Ακρόπολης, ενώ η έξοδος θα γίνεται από τη βόρεια Πύλη προς το μουσείο. Η προμελέτη προβλέπει και την αλλαγή του σημερινού χώρου στάθμευσης, που υποβαθμίζει αισθητικά τον αρχαιολογικό χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ