Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
ΑντιΚΚΕ προβοκάτσιες στην πλάτη και των μεταναστών

ΑντιΚΚΕ προβοκάτσιας συνέχεια από το ΛΑ.Ο.Σ. Αφού προχτές ο πρόεδρος Γ. Καρατζαφέρης καμωνόταν πως η «Αριστερά» δεν έχει θέσεις για το μεταναστευτικό, χτες βγήκαν από το κόμμα του, περίπου να συγχαρούν το ΚΚΕ. Οτι δήθεν συμπορεύεται με το ΛΑ.Ο.Σ. Να ταυτίσουν την κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ για απελευθέρωση της εξόδου προς τις χώρες της ΕΕ σε όσους μετανάστες το επιθυμούν με παράλληλη νομιμοποίηση όλων των υπολοίπων, με τις δικές τους απαράδεκτες απόψεις περί ποσοστώσεων, επαναπροωθήσεων φτωχοδιαβόλων στις κατεστραμμένες πατρίδες τους και προώθηση μερικών μόνο στην ΕΕ, ως φόβητρο προς τις Βρυξέλλες, μπας και χορηγήσει στο κρατικό ταμείο κανένα αργύριο παραπάνω.

Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενος το ευρωενωσιακό κλίμα αστυνομοκρατίας και ανθρωποκυνηγητού, ο ΛΑ.Ο.Σ. έσπευσε χτες να απαντήσει στην από 5/5/2009 επιστολή της κυβέρνησης προς τα κόμματα, για πραγματοποίηση σύσκεψης στις 17/6/2009 για «ποικίλα αστυνομικά θέματα». «Παρότι δεν έχουμε πειστεί ότι δεν πρόκειται για επικοινωνιακό "πυροτέχνημα" (...) ο ΛΑ.Ο.Σ. θα μετάσχει στη σύσκεψη» ξεκαθαρίζουν, ζητώντας προφανώς εντατικοποίηση των επιχειρήσεων - «σκούπα», των συλλήψεων και απελάσεων.

Και επειδή δεν θέλουν να εμφανίζονται μόνοι «ακραίοι», πασχίζουν να προκαλέσουν σύγχυση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης υποστήριξε χτες ότι «λαθεύουν λάθος μεγάλο όσοι πιστεύουν ότι την "ατζέντα" (σ.σ: του ΛΑ.Ο.Σ.) για τη λαθρομετανάστευση την πήρε η ΝΔ. Ολα τα κόμματα κινούνται κοντά και παράλληλα με τις προτάσεις μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΚΚΕ κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος τόσο για τα "τρύπια σύνορα" όσο και για την προώθηση σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η κινητικότητα για ένα - επί μακρόν - λιμνάζον θέμα είναι μια προσφορά του ΛΑ.Ο.Σ. στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό». Ετσι είναι οι προβοκάτορες. Από τη μία επιτίθενται διαρκώς βρώμικα στο ΚΚΕ, από την άλλη το επαινούν επειδή τάχα συμπλέει στις αντιδραστικές θέσεις τους. Και πάντα - μα πάντα - αποπροσανατολίζουν το λαό από τους πραγματικούς υπαίτιους της καταπονημένης ζωής του.

Αλλωστε τι σχέση μπορεί να έχουν η ταξική ανάλυση και οι πανανθρώπινες αξίες του ΚΚΕ με όσα λένε οι του ΛΑ.Ο.Σ.; Π.χ. όσα από προχτές ξεκαθάριζε ο βουλευτής τους Μ. Βορίδης στο ραδιοσταθμό «Flash»: «(...) είναι τεράστιες οι ποσότητες των παρανόμων (...) Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να εξετάσουμε νομιμοποιήσεις, είναι πάρα πολλοί».

Βέβαια η τακτική της ΝΔ, ως κυβερνών κόμμα της πλουτοκρατίας, να επιτεθεί μετεκλογικά ανοικτά στους μετανάστες, έδωσε στο ΛΑ.Ο.Σ. βήμα για να πιέσει την κυβέρνηση μπας και τους φωνάξει να «συγκυβερνήσουν». Ο βουλευτής Κ. Βελόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το γεγονός ότι η ΝΔ σέρνεται πίσω από τις επιλογές μας στο θέμα της μετανάστευσης, αποδεικνύει πόσο δίκαιο έχουμε όταν λέμε ότι μόνο με τον ΛΑ.Ο.Σ. η κυβέρνηση μπορεί να κυβερνήσει χωρίς να σέρνεται κυριολεκτικά πίσω από τις εξελίξεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μ. Βορίδης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ επανέλαβε την πρόταση Καρατζαφέρη, όσοι βουλευτές της ΝΔ προβλέπουν ότι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, λόγω ήττας της ΝΔ, δεν θα εκλεγούν, να προστρέξουν στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ. «Δεν τίθεται ένα ζήτημα ιδεολογικής τους ασυνέπειας, δεν τίθεται ένα ζήτημα εγκαταλείψεως των αρχών τους, τίθεται ένα ζήτημα μιας διαφορετικής πολιτικής επιλογής. Και αυτή η πρόταση είναι (...) νικηφόρα πρόταση. Σε αυτό η απάντηση της ηγεσίας της ΝΔ είναι η αλαζονεία», έριξε τη μπηχτή του, που δεν τους φωνάζουν να «συνεργαστούν» για να μην τους υποσκελίσει το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ