Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θέλουν ... «πράσινα» ξεπουλήματα

Μόνο τα «πράσινα» ξεπουλήματα είναι τα καλά ξεπουλήματα, κατά το ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής του Μ. Χρυσοχοΐδης, υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, έκανε χτες λόγο για «εγκληματική πρόθεση» της κυβέρνησης να προχωρήσει στο ξεπούλημα της ΔΕΠΑ, λες και το ζήτημα αυτό πρώτη φορά έρχεται στην επιφάνεια.

Στο ΠΑΣΟΚ βέβαια, θέλουν να ξεχαστεί ότι η αναζήτηση «στρατηγικού επενδυτή» και αγοραστή της ΔΕΠΑ ξεκίνησε επί των ημερών τους. Επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου και Ν. Χριστοδουλάκη, μάλιστα, προκηρύχθηκε σχετικός διαγωνισμός, εμφανίστηκε η ισπανική «GAZ NATURAL» ως επικρατούσα ενδιαφερόμενη και υπήρξε κάτ' αρχήν συμφωνία για το 35%. Συμφωνία που δεν προχώρησε λόγω των εκλογών του 2004.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη, συνέχισε τις διαβουλεύσεις, αλλά κάποια στιγμή ατόνισαν, ενώ προχώρησαν και νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον τομέα του φυσικού αερίου. Αυτές είναι οι «διαφορές» του δικομματισμού.

Εξάλλου και στον τομέα των προγραμμάτων για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ, τα ΕΠΑΝ Ι και ΙΙ, ο Μ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανακοίνωσε απορροφητικότητα κατά 107% για το πρώτο πρόγραμμα, αλλά απέκρυψε ότι ο προϋπολογισμός είχε μειωθεί, δεν ήταν αυτός που είχε οριστεί επί ΠΑΣΟΚ. Αρα η κυβέρνηση λέει ψέματα. Επί της ουσίας καμία διαφορά. Αν και, έστω άθελά του, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε τον πραγματικό χαρακτήρα αυτών των προγραμμάτων. Ποιο είναι το αποτέλεσμα των 6 δισ. ευρώ του ΕΠΑΝ Ι στην ανταγωνιστικότητα, αναρωτήθηκε. Και απάντησε αμέσως ότι η Ελλάδα έχασε θέσεις στη σχετική παγκόσμια κατάταξη. Αρα, όσα δισ. ευρώ και να καταβροχθίσει το μεγάλο κεφάλαιο, η περίφημη «ανταγωνιστικότητα» πάει... περίπατο.


Γ.Φ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ