Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΑΜΟΣ
Εργολαβικές αυθαιρεσίες στη ΔΕΗ

Καταγγελία του ταξικού Εργατικού Κέντρου

Τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη φύλαξη του εργοστασίου της ΔΕΗ (ΑΣΠ Σάμου) στη Σάμο ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ) με υπόμνημα που στέλνει στην Επιχείρηση και κοινοποιεί στο ΣΕΠΕ, καταγγέλλοντας την ένταση της αντεργατικής επίθεσης στην οποία έχει οδηγήσει η ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία.

Οπως καταγγέλλει το ΕΚΣ, την καθημερινότητα των εργαζομένων συνθέτουν η παραβίαση του 5ήμερου - 40ωρου, η εντατικοποίηση, οι απλήρωτες υπερωρίες. Οι ελλείψεις στο προσωπικό οδηγούν ακόμα και σε «συνεχή εργασία 10 ημερών χωρίς ανάπαυση», σημειώνει, συμπληρώνοντας πως «όταν οι εργαζόμενοι παίρνουν κανονική άδεια ή ασθενείας, δεν υπάρχει αντικαταστάτης, με αποτέλεσμα να δουλεύουν υπερωριακά και χωρίς ανάπαυση».

Το ΕΚΣ ζητά από τη ΔΕΗ να παρέμβει άμεσα καταρχήν για την καταβολή των δεδουλευμένων που ο εργολάβος χρωστά στους εργαζόμενους, για να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις, για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Ενώ επισημαίνει πως η ανάθεση της φύλαξης του εργοστασίου σε δουλεμπορικά γραφεία πρέπει να σταματήσει και οι εργαζόμενοι να προσλαμβάνονται απευθείας από τη ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ