Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Νέος κυβερνητικός ελιγμός

ΛΙΜΑ.--

«Ο πρόεδρος Εβο Μοράλες είναι εχθρός του κράτους του Περού»... Μία δήλωση εμπρηστική και επικίνδυνη, που ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών του Περού, Χοσέ Αντόνιο Γκαρσία Μπελαούντε.

Ο Μπελαούντε συνέχισε την προσπάθεια του προέδρου Αλαν Γκαρσία να ανακαλύπτει ξένο δάκτυλο στην εξέγερση των ιθαγενών της περουβιανής Αμαζονίας, ειδικά μετά την καταδίκη, από κυβερνήσεις της περιοχής και διάφορες οργανώσεις, του μακελειού που έλαβε χώρα στην Μπάγκουα, την Παρασκευή 5 Ιούνη. Εξάλλου, ο Αλαν Γκαρσία σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο ότι οι ιθαγενείς βοηθούνται από «ένα διεθνές δίκτυο κομμουνιστών»! Παρ' όλα αυτά ο πρόεδρος, αντιμέτωπος στη λαϊκή αποφασιστικότητα που εξανάγκασε και τον πρωθυπουργό Γιεχούντε Σιμόν να ανακοινώσει την παραίτησή του «εντός των προσεχών εβδομάδων» αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει, και τα επίμαχα νομοσχέδια 1090 και 1064, που αφορούν στην εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Αμαζονίας, επανήλθαν στο Κογκρέσο για αναθεώρηση.

Τέλος, ο ηγέτης των ιθαγενών Αλμπέρτο Πισάνγκο έφθασε στη Νικαράγουα, αφού του επετράπη να εγκαταλείψει τη χώρα, όπου διωκόταν όπως και πολλοί άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ