Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΡΕΛΚΟ»
Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα

Προκλητικά ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι δεν τον πληρώνουν οι οικογένειες των σπουδαστών, γι' αυτό χρωστάει στους εργαζόμενους!

Αποφασιστική κινητοποίηση έξω από τις ιδιωτικές σχολές «ΚΟΡΕΛΚΟ» που χρωστούν δεδουλευμένα πολλών μηνών στους εργαζόμενους, πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Από νωρίς το πρωί, μέλη της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και του Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ», απέκλεισαν την είσοδο της σχολής, με πανό που ξεκαθάριζαν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σηκώσουν κεφάλι και να οργανωθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια του κεφαλαίου να τους φορτώσει τις συνέπειες που έχει το κυνήγι του κέρδους.

Ο σχολάρχης Κορέλας, την ώρα που μόνο στα τμήματα της Αθήνας φοιτούν 500 σπουδαστές των οποίων οι οικογένειες τού πληρώνουν κάθε χρόνο πάνω από 3.000 ευρώ έκαστη, έχει απλήρωτους καθηγητές και άλλους εργαζόμενους μέχρι και για ένα χρόνο. «Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν να πληρωθούν από πέρυσι το Μάη. Σε ένα συνάδελφο χρωστούν 6.500 ευρώ» σημείωσαν στο «Ρ» συνδικαλιστές από το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δουλεύει με 6μηνες συμβάσεις και αμείβεται με ωρομίσθιο καθεστώς.

Την οργή των διαδηλωτών ενίσχυσε η προκλητικότητα με την οποία η εργοδοσία προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στις οικογένειες των σπουδαστών. «Τους είπα να πουν δε θα διδάξουμε αν δεν πληρώσετε» ανέφερε ο Κορέλας, ομολογώντας ότι επιχειρεί να βάλει σε αντιπαράθεση τους σπουδαστές που τον χρυσοπληρώνουν με τους εργαζόμενους που εκείνος αφήνει απλήρωτους!

Η προσπάθεια της εργοδοσίας να κρύψει την αιτία της αντεργατικής επίθεσης έπεσε βέβαια στο κενό και πιεσμένη από την αποφασιστικότητα του ΠΑΜΕ υποσχέθηκε ότι από μεθαύριο, Δευτέρα, θα ξεκινήσει να καταβάλλει τα δεδουλευμένα. Οι ταξικές δυνάμεις παραμένουν σε επαγρύπνηση, καλώντας όλους τους εργαζόμενους της «ΚΟΡΕΛΚΟ» να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους μέσα από την οργάνωση της πάλης τους και τη συσπείρωση στο κλαδικό τους σωματείο. Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου ότι η ίδια η χτεσινή παρέμβαση έγινε μετά από πρωτοβουλία εργαζομένων να καταφύγουν στο ΠΑΜΕ ζητώντας έμπρακτη στήριξη και αναδεικνύοντας την ανάγκη να σπάσει το φράγμα του φόβου που θέλει να επιβάλλει κάθε εργοδότης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην «IRIS Εκτυπώσεις» (2021-07-28 00:00:00.0)
Παρέμβαση για την καταβολή δεδουλευμένων (2019-11-07 00:00:00.0)
Απλήρωτοι πάνω από έξι μήνες (2009-06-25 00:00:00.0)
Τριπλασιάστηκε φέτος η συμμετοχή στις εκλογές (1999-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ