Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οι εγγραφές είναι εικονικές»

Χτες στο ραδιοσταθμό «Alpha», ο Δ. Γκούσκος, δικηγόρος του Θ. Τσουκάτου, αναφερόμενος σε αποσπάσματα του βιβλίου εσόδων του ΠΑΣΟΚ που δημοσιοποίησε το κόμμα τους, για να δείξει ότι δεν πήρε χρήματα από την πολυεθνική, σημείωσε:

«Τι στοιχεία έβγαλε (σ.σ: το ΠΑΣΟΚ) για να πείσει ότι έκανε έρευνα; Ενα χαρτί που (...) οι ίδιες οι εγγραφές του ομολογούν την αλήθεια του ισχυρισμού Τσουκάτου, διότι οι εγγραφές του είναι εικονικές. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο που εξελίσσεται το μάξιμουμ της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές (σ.σ: ευρωεκλογές 1999) και της οικονομικής εκστρατείας για την συλλογή χρημάτων (...) δεν υπάρχει ούτε μια εγγραφή. Το 6μηνο αυτό δεν έχει εγγραφεί ούτε ένα ευρώ, μια δραχμή τότε.

Οταν πρέπει να κάνουν τον ισολογισμό του έτους, τις εορτές των Χριστουγέννων πετάνε ξεκάρφωτα, όταν (...) δεν λειτουργεί καν η οικονομική επιτροπή εκλογικής ενίσχυσης, εγγράφουν 400 εκατ. Αυτά ενεγράφησαν διότι έπρεπε να γίνουν εικονικές εγγραφές και να κλείσει ο ισολογισμός του έτους. Από το χαρτί αυτό αποδεικνύεται πλήρως ο ισχυρισμός του Τσουκάτου ότι οι εγγραφές ήταν εικονικές και γίνονταν μόνο και μόνο για τον έλεγχο της Βουλής και να συμφωνήσουν οι αριθμοί με τα προβλεπόμενα από το νόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ