Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
«Επιχειρηματική» επίσκεψη στη Σερβία

Ενθερμη υποστήριξη στην ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ πρόσφερε ο Κάρολος Παπούλιας ως «αντάλλαγμα» για την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στη γειτονική χώρα.

Συνοδευόμενος από ομάδα επιχειρηματιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί από χτες διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι. Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Σέρβο ομόλογό του Μπόρις Τάντιτς, ο Καρ. Παπούλιας τόνισε ότι «η Σερβία πρέπει να καταστεί το ταχύτερο δυνατόν μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θέση η οποία δικαιωματικά της ανήκει». Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι η Ελλάδα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΕΕ για το ζήτημα της απελευθέρωσης της βίζας για τους πολίτες της Σερβίας. Αναφερόμενος στο ζήτημα της αναγνώρισης του Κοσσόβου, επανέλαβε την «ελληνική θέση», δηλαδή εξεύρεση λύσης αμοιβαία αποδεκτής, που θα στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο και θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου, υπερασπίζοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της KFOR και της EULEX. Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τη Σερβία «στρατηγικό εταίρο και προνομιακό συνομιλητή της Ελλάδας».

Εκτίμησε ότι «το ευνοϊκό πολιτικό κλίμα που επικρατεί στις διμερείς μας σχέσεις έχει θετικότατες επιπτώσεις και στον οικονομικό τομέα», επικαλούμενος τον όγκο των ελληνικών επενδύσεων στη χώρα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το επιχειρηματικό συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα στο Βελιγράδι «προσφέρει μια πρώτης τάξης ευκαιρία στην κατεύθυνση μιας ακόμα εντατικότερης και αμοιβαία επωφελούς εμπορικο-οικονομικής συνεργασίας». Δεν παρέλειψε να εγκωμιάσει την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων και τραπεζών, λέγοντας ότι σε περίοδο κρίσης δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και στηρίζουν την ανάπτυξη της Σερβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ