Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Κινδυνολογεί με τους μετανάστες

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ._

Τη θέση ότι «υπάρχει κίνδυνος να αποσταθεροποιηθεί η ελληνική δημοκρατία από ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές», διατύπωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο αρμόδιος επίτροπος σε θέματα Δικαιοσύνης και μετανάστευσης, Ζακ Μπαρό, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας, προκειμένου να «επιθεωρήσει την κατάσταση» και να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Υπεραμυνόμενος της αντιδραστικής πολιτική της ΕΕ, που χρησιμοποιεί και το ζήτημα των μεταναστών που η ίδια έχει συμβάλει για να δημιουργηθούν, ως πρόσχημα για να χτυπηθούν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων εργαζομένων, επιστρέφοντας στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, ο επίτροπος υποστήριξε χτες ότι υπάρχει «ανάγκη ουσιαστικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, που δέχονται μεγάλες πιέσεις από τα κύματα των λαθρομεταναστών». Φυσικά, η δήλωσή τους κρύβει και το φόβο μήπως οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι και οι μετανάστες ενωμένοι αντιπαλέψουν την πολιτική του κεφαλαίου.

Αναφερόμενος στα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε μετά την επίσκεψή του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στην Ελλάδα ο Ζ. Μπαρό, υποστήριξε ότι διαπίστωσε πως «η Ελλάδα δέχεται πιέσεις από τις μαζικές αφίξεις των λαθρομεταναστών αναφέροντας την ανάγκη να βελτιωθούν οι υποδομές υποδοχής των αιτούντων άσυλο, υπενθυμίζοντας, ότι υποσχέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και μια πιο εντατική διαπραγμάτευση με την Τουρκία».

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις της συμφωνίας επανεισδοχής των μεταναστών με την Τουρκία, ο Ευρωπαίος επίτροπος τάχθηκε και υπέρ των καλύτερων ελέγχων στις τουρκικές ακτές, από όπου οι μετανάστες περνούν στο ευρωπαϊκό έδαφος, τονίζοντας ιδιαίτερα το ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει στον έλεγχο των τουρκικών ακτών η Frontex, σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές.

Φυσικά και ο εν λόγω αξιωματούχος και συνολικά ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός της ΕΕ είναι μαζί με τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες, συνυπεύθυνοι για το δράμα των προσφύγων και μεταναστών. Από τις δικές τους επεμβάσεις, πολέμους και καταπίεση δημιουργούνται αυτό που λέει κυνικά ο Μπαρό ... «ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές», δηλαδή τα καραβάνια των ξεριζωμένων ανθρώπων που ψάχνουν την τύχη τους στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή, γιατί οι ιμπεριαλιστές τους την έχουν σμπαραλιάσει στις πατρίδες τους, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη και άλλες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ