Πέμπτη 9 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Απαιτείται η στροφή του κινήματος των ΕΒΕ

Σύσκεψη για τα «επόμενα βήματα»

Αρνούμενη να συμβιβαστεί με τις αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) συγκάλεσε χτες ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και οι προτάσεις της ομοσπονδίας, ενώ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δύο παρεμβάσεων το επόμενο 15ήμερο.

Η πρώτη συνδικαλιστική παρέμβαση προγραμματίστηκε για την Τρίτη 13 Ιούλη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Η δεύτερη μαζική παρέμβαση θα γίνει στις 21 του Ιούλη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν ήδη ζητηθεί συναντήσεις με τη διοίκηση του ΟΑΕΕ και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αντίστοιχα.

Από τη διοίκηση του ασφαλιστικού ταμείου θα απαιτηθεί να μην επιβληθούν οι αυξήσεις που πρόσφατα αποφασίστηκαν από το υπουργείο Απασχόλησης μετά από δική της εισήγηση. Ταυτόχρονα, θα απαιτηθεί αναβάθμιση των παροχών υγείας, μεγαλύτερη κάλυψη από γιατρούς, κατάργηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για μια σειρά από εξετάσεις, καθώς και οδοντιατρική κάλυψη. Πρόκειται για αιτήματα που εντάσσονται στις γενικότερες διεκδικήσεις και προτάσεις τόσο της ΟΒΣΑ, όσο και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα - ΕΒΕ - αυτοκινητιστών, που η ικανοποίησή τους θα βοηθήσει σημαντικά τους ασφαλισμένους και τις οικογένειές τους. Από την κυβέρνηση, στο υπουργείο Ανάπτυξης, η ομοσπονδία θα απαιτήσει μέτρα που θα ανακόψουν την εκτεταμένη αναδουλειά των μικρών ΕΒΕ, μείωση των εισαγόμενων βιοτεχνικών προϊόντων, περιορισμό της ασυδοσίας των πολυκαταστημάτων που επεκτείνονται και ανοίγουν καταπατώντας χρήσεις γης και άλλες διατάξεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν διοικήσεις και μέλη διοικήσεων από 26 σωματεία της δύναμης της ομοσπονδίας και ήταν έκδηλη η οργή και αγανάκτηση των συνδικαλιστών για την ολοένα και πιο δύσκολη κατάσταση, που χειροτερεύει στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ Π. Γαλανόπουλος περιέγραψε εισηγητικά τόσο την κατάσταση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, όσο και το μέγεθος της επίθεσης που δέχονται. Ασκησε σφοδρή κριτική στην ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ και τόνισε οτι απαιτείται η στροφή του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις πιο πρόσφορες μορφές πάλης που θα πρέπει να επιλεχθούν, τις προσπάθειες καταργησης της αργίας της Κυριακής, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαίτησαν πλήρη ασφάλιση για όλους (2012-07-14 00:00:00.0)
Απαίτησαν πλήρη ασφάλιση για όλους (2012-07-14 00:00:00.0)
Ψήφος καταδίκης της αντιασφαλιστικής πολιτικής (2009-09-24 00:00:00.0)
Μαζικά στη συγκέντρωση στις 13 του Μάη (2009-05-07 00:00:00.0)
Αρνηση αγώνων από την πλειοψηφία (2008-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ