Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΑΙΑ
Επίδειξη αυταρχισμού σε βάρος του κομμουνιστή δημάρχου

Συνελήφθη από την Αστυνομία για χρέη του δήμου, που είχε, ήδη, ξοφλήσει

Οι αγώνες που δίνει η δημοτική αρχή της Νίκαιας στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της περιοχής είναι καρφί στο μάτι της κυβέρνησης και των μηχανισμών της

Eurokinissi

Οι αγώνες που δίνει η δημοτική αρχή της Νίκαιας στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της περιοχής είναι καρφί στο μάτι της κυβέρνησης και των μηχανισμών της
Ενα διόλου τυχαίο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος κομμουνιστή αγωνιστή, εκλεγμένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήρθε να προστεθεί χτες στη μακρά αλυσίδα αντίστοιχων περιστατικών τις τελευταίες μέρες. Δικαστικός επιμελητής αιφνιδιαστικά εισέβαλε χτες στο γραφείο του δημάρχου της Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου, με συνοδεία 3 πάνοπλων ανδρών της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης και «φουσκωτούς» με πολιτικά. Ο επιμελητής επί τόπου έδωσε εντολή στους «συνοδούς» του να ξεκινήσουν διαδικασία κατάσχεσης στο Δημαρχείο για υπόθεση χρεών που αφορούν την προηγούμενη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ, τα οποία η σημερινή δημοτική αρχή έχει εξοφλήσει.

Η αντίσταση που πρόβαλε ο αγωνιστής δήμαρχος, μαζί με εργαζόμενους και δημότες που βρίσκονταν εκεί, είχε σαν αποτέλεσμα ο δήμαρχος να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας. Η όλη «επιχείρηση» φέρει ατόφια την σφραγίδα της κυβέρνησης και της κατεύθυνσης για ένταση του κλίματος αυταρχισμού και τρομοκρατίας, ειδικά εκεί που η εφαρμογή της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής βρίσκει σθεναρές αντιστάσεις. Η αγωνιστική δημοτική αρχή, μετά από σκληρούς αγώνες, κατάφερε σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι - με εξαίρεση ορισμένους, μετρημένους στα δάχτυλα, στους παιδικούς σταθμούς - να είναι με μόνιμη σταθερή εργασία.

Η επίθεση και σύλληψη σε βάρος του δημάρχου έγινε για 20.000 ευρώ που αξιώνει η εταιρεία εμπορίου κρεάτων «Φλωρίδης» ως δικαστικά έξοδα, για χρέη ύψους 50.000 ευρώ περίπου που αφορούν το έτος 2002, δηλαδή τη δημοτική αρχή Τράπαλη (ΠΑΣΟΚ). Χρέος, που η σημερινή δημοτική αρχή έχει εξοφλήσει, παρά τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς μόνο οι πόροι που έχουν παρακρατήσει από το Δήμο Νίκαιας οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ! Το χρέος των περίπου 50.000 ευρώ δημιουργήθηκε, όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή, το 2002, προμηθεύτηκε κρέας από τη συγκεκριμένη εταιρεία, το οποίο μοίρασε στη συνέχεια με μορφή δωροεπιταγής σε άπορες οικογένειες.

Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρεία «Φλωρίδης» έδωσε εντολή κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας του δήμου, η οποία εισακούστηκε αμέσως, ενώ η οικονομική εκκρεμότητα βρίσκεται σε διαδικασία διακανονισμού και είχε προηγηθεί διαπραγμάτευση μεταξύ εταιρείας και δήμου!

Μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης

Η είδηση της σύλληψης του δημάρχου σήμανε στη Νίκαια συναγερμό. Μέσα σε λίγη ώρα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα έγινε μαζική συγκέντρωση από εργαζόμενους της πόλης και του δήμου, όπου παραβρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του Κόμματος. Η αγωνιστική συγκέντρωση είχε ως αποτέλεσμα να αφεθεί ο δήμαρχος ελεύθερος. Η εταιρεία αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να πάρει πίσω τη μήνυση σε βάρος του Στ. Μπενετάτου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο δήμαρχος Νίκαιας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Χάρη στην ενεργή συμπαράσταση του κόσμου, δημοτών, συντρόφων, συναγωνιστών, και δημοτικών συμβούλων έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας, η εταιρεία "Φλωρίδης ΕΠΕ" υποχώρησε και ανέστειλε, χαρακτηριστικά έσκισε, τη μήνυση κατά του δήμου. Δείχνει τη δύναμη που έχει ο κόσμος να επιβάλει σε άδικες και καταχρηστικές λογικές τη δικιά του θέση. Και δείχνει και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, μια και κατανοεί ο κόσμος ότι για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, οι ευθύνες βρίσκονται στην πολιτική, διαχρονικά, των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Οι ίδιες πολιτικές που οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό τους εργαζόμενους, αυτές οι ίδιες είναι που οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Και καταλήγει: «Οι ενέργειες αυτές όχι μόνο δεν μας πτοούν, αλλά μας ανεβάζουν, δείχνουν την ανάγκη να απευθυνθούμε στον κόσμο να διεκδικήσει, να μπει μπροστά για το οικονομικό πρόβλημα του δήμου. Και μόνο με τη συσπείρωση του κόσμου, με την αγωνιστική διεκδίκηση μπορεί να δοθούν οι όποιες μόνιμες λύσεις, για να μην είμαστε κάθε μέρα μεροδούλι μεροφάι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινούν οι εργασίες μετεγκατάστασης στην άρση βαρών (2010-11-12 00:00:00.0)
Κυβερνητικό σχέδιο για να γίνει αφόρητη η ζωή στην πόλη (2010-10-14 00:00:00.0)
Οργανωμένο σχέδιο ενάντια στον κομμουνιστή δήμαρχο (2010-10-01 00:00:00.0)
Καταδικάστηκε γιατί υπερασπίστηκε τους θεσμούς και την υγεία των πολιτών (2008-06-11 00:00:00.0)
Απόφαση με ξεχωριστή σημασία η μονιμοποίηση 175 συμβασιούχων (2007-10-07 00:00:00.0)
Ανεμος αλλαγής πνέει στη Νίκαια (2002-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ