Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΝΙΚΑΙΑ
Κυβερνητικό σχέδιο για να γίνει αφόρητη η ζωή στην πόλη

Συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ αφού μπλόκαραν τη μισθοδοσία του προσωπικού στη συνέχεια επέβαλαν αποχή από τις εργασίες με αίτημα να καταβληθούν οι μισθοί που οι ίδιοι σε συνεννόηση με την κυβέρνηση έχουν μπλοκάρει!

Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» έχει φέρει το Δήμο της Νίκαιας το οργανωμένο, καθαρά προβοκατόρικο, σχέδιο που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ, για να σπιλώσει, να συκοφαντήσει την αγωνιστική δημοτική αρχή του κομμουνιστή δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου και να ανακόψει τη συνεχώς αυξανόμενη επιρροή του ΚΚΕ σε όλη την πειραιώτικη περιφέρεια.

Τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στη Νίκαια δεν έχουν προηγούμενο. Η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ στο σωματείο, από τις 30 Σεπτέμβρη έχει δεσμεύσει το λογαριασμό της μισθοδοσίας του συνόλου των εργαζομένων του δήμου. Στις 5 Οκτώβρη ο δήμος κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο να ξεμπλοκαριστεί η μισθοδοσία και να πάρουν οι εργαζόμενοι τα λεφτά τους. Η αίτηση απορρίφθηκε, επειδή η ΠΑΣΚΕ αρνήθηκε να αποδεσμεύσει το λογαριασμό. Ο δήμαρχος Νίκαιας έστειλε επιστολή στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον πρωθυπουργό, ζητώντας να πάρει θέση γι' αυτή την κατάσταση. Σαν απάντηση, η κυβερνητική παράταξη όξυνε την πρόκληση φτάνοντας να ζητάει από πάνω και τα ρέστα! Ως πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, παρά τις αντιδράσεις από εργαζόμενους, επέβαλε αποχή από κάθε εργασία. Αίτημα; Ο δήμος να καταβάλει το μισθό των εργαζομένων! Το μισθό που αυτή έχει μπλοκάρει!

Αυτή τη στιγμή ο λαός της Νίκαιας πνίγεται στο σκουπίδι, είναι κλειστοί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και από τις υπηρεσίες του δήμου οι μόνες που εξακολουθούν να λειτουργούν είναι τα ΚΑΠΗ, η Πολεοδομία και η Τεχνική Υπηρεσία! Με άλλα λόγια, η ΠΑΣΚΕ δε δίστασε να μετατρέψει σε ομήρους της τους εργαζόμενους του δήμου και ολόκληρο το λαό της πόλης, προκειμένου να φέρει σε πέρας τη διατεταγμένη αποστολή της.

Η δημοτική αρχή του κομμουνιστή δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου, παρά τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία την έχει καταδικάσει η αντιλαϊκή πολιτική, είναι η μοναδική που έχει μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους, όταν σε όλους τους «γαλαζοπράσινους» δήμους τουλάχιστον της περιφέρειας του Πειραιά επικρατεί το χάος σε ό,τι αφορά στις εργασιακές σχέσεις. Είναι η μοναδική δημοτική αρχή, από όλους τους δήμους του Πειραιά και όχι μόνο, που καταβάλλει απρόσκοπτα τους μισθούς των εργαζομένων χωρίς να οφείλει δεκάρα. Είναι η δημοτική αρχή, η οποία με τη δύναμη που της δίνει ο ίδιος ο λαός της Νίκαιας υψώνει το κεφάλι συνολικά στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και αρνείται να μετατρέψει το δήμο σε επιχείρηση και σε φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.

Ωστόσο, οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν «πάτημα» για να στήσουν το άθλιο παιχνίδι τους. Η δημοτική αρχή το μόνο που δεν έχει καταφέρει ακόμα είναι να καταβάλει κάποιο ειδικό επίδομα σε 81 εργαζόμενους, για τους οποίους η ίδια μπήκε μπροστά στον αγώνα για να το κερδίσουν.

Δηλαδή, η ΠΑΣΚΕ στερεί το μισθό από 1.000 και πλέον οικογένειες, επειδή δεν έχει καταβληθεί ένα ειδικό επίδομα σε λιγότερο από το ένα δέκατο των εργαζομένων και παρά το γεγονός ότι είναι δεδομένη η απόφαση της δημοτικής αρχής να το καταβάλει. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα επίδομα, που είχε καταβληθεί πριν μία 10ετία σε υπαλλήλους του ΥΠΕΧΩΔΕ, στη συνέχεια το διεκδίκησαν δικαστικά εργαζόμενοι και άλλων υπουργείων και κατόπιν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Ωστόσο, άλλοι δήμοι, σε αντίθεση με το Δήμο Νίκαιας, που πνίγεται οικονομικά, αντέδρασαν σε αυτή τη διεκδίκηση.

Εν ολίγοις όλα τα στοιχεία κραυγάζουν ότι το «πράγμα είναι στημένο». Το γεγονός ότι η Νίκαια έχει γίνει φάρος ελπίδας και αισιοδοξίας και για τους εργαζόμενους των άλλων δήμων και το λαό δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής και στην εφαρμογή του «Καλλικράτη». Η επιδίωξή τους είναι να σβήσουν από το χάρτη το ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει μια δημοτική αρχή όταν έχει αποκλειστικό της γνώμονα το εργατικό - λαϊκό συμφέρον. Και ο μόνος τρόπος που βρήκαν για να το καταφέρουν είναι η «βρωμιά». Να είναι όμως σίγουροι ότι θα πάρουν από το λαό της Νίκαιας και τους εργαζόμενους του δήμου την απάντηση που τους πρέπει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ