Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Η οργή να εκφραστεί και στην ψήφο

Περιοδεία του Στρ. Κόρακα, υποψήφιου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στη Σάμο

Από την περιοδεία στη Σάμο
Από την περιοδεία στη Σάμο
Αυτές οι εκλογές είναι ευκαιρία για τους εργαζόμενους, το λαό, να διορθώσουν την ψήφο των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών και να σπάσουν το φαύλο κύκλο από τη «Σκύλλα στη Χάρυβδη», τόνισε, στη διήμερη περιοδεία του στη Σάμο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Στρατής Κόρακας.

Απευθυνόμενος σε εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στην Ενωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, στη ΔΟΥ, στις υπηρεσίες της Νομαρχίας και στην Πυροσβεστική Σάμου όπου περιόδευσε, ο Στρατής Κόρακας υπογράμμισε:

«Εμείς δεν μιλάμε με μισόλογα. Σας λέμε καθαρά ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Παντού συναντάμε αγανάκτηση και οργή από τα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή η οργή πρέπει να εκφραστεί και στην ψήφο.

Εχουμε ευθύνη απέναντι στα δικαιώματα γενεών που κατακτήθηκαν με αίμα, απέναντι στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στο μέλλον αυτού του τόπου. Αν το βράδυ των εκλογών το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα συμπληρώματά τους ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μετρήσουν τα κουκιά τους και τα βρουν σωστά, θα πανηγυρίζουν και θα κουνάνε το δάχτυλο. "Να, ο λαός ενέκρινε την πολιτική μας" και θα συνεχίσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Γι' αυτό κάντε τα κουμάντα σας. Μην τους το επιτρέψετε. Η μόνη ψήφος που μπορεί πραγματικά να σταθεί αποφασιστικά και αποτελεσματικά απέναντί τους είναι η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση". Γιατί οι κομμουνιστές και οι ριζοσπάστες λαϊκοί αγωνιστές, που βρίσκονται στα ψηφοδέλτιά της, σας είναι γνωστοί. Είναι καθημερινά στους δρόμους, στους αγώνες και θα είναι και αύριο. Αν αυτό το μέτωπο το λαϊκό δυναμώσει, τότε μόνο μπορεί ο λαός να ελπίζει ότι θα ανακόψει και θα αντιστρέψει αυτήν τη λαίλαπα κατά των δικαιωμάτων του».

Ο Στρατής Κόρακας με τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Μαυρατζώτη, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Φιλιππή και στελέχη των ψηφοδελτίων τους έτυχαν θερμής υποδοχής από τους εργαζόμενους και είχαν ζωηρό διάλογο για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ιδιαίτερη στιγμή της περιοδείας ήταν ο διάλογος με τους μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου, που βρίσκονταν σε κατάληψη γιατί δεν έχουν βιβλία, εργαστήρια και καθηγητές. «Οι μαθητές, παιδιά λαϊκών οικογενειών, διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση και αντ' αυτού τους καταδικάζουν στην ημιμάθεια, στην αποσπασματική κατάρτιση για να είναι φτηνό εργατικό δυναμικό για την κερδοφορία των πλουτοκρατών», τόνισε ο Στρατής Κόρακας, συμπληρώνοντας: «Εμείς τους συγχαίρουμε για τον αγώνα τους και στεκόμαστε στο πλευρό τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ