Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ: «Επιβάρυνση, αντί για όφελος, θα έχουν χιλιάδες δικαιούχοι - κυρίως ενοικιαστές και διαμένοντες σε πολύ παλιά κτίρια - από τους 1,2 εκατ. που υπολογίζεται ότι πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (...) κάποιοι δικαιούχοι θα πληρώσουν περισσότερα απ' όσα θα ωφεληθούν» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: «Υπάρχουν μια σειρά από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι συχνά - πυκνά (...) κάνουν κριτική για την οικονομική πολιτική (...) αναφέρονται στη φτώχεια και την οικονομική δυσπραγία που απλώνεται σε ολοένα μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και ζητούν μέτρα προστασίας των κοινωνικά πιο αδύναμων. Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα συμβαίνει με μεγαλύτερη συχνότητα. Τα Σαββατοκύριακα, οι βουλευτές αυτοί - ή τουλάχιστον οι περισσότεροι - επισκέπτονται τις εκλογικές τους περιφέρειες και μέσα στις τσάντες τους έχουν και αρκετά δημοσιεύματα εφημερίδων οι οποίες έχουν καταγράψει τις ανησυχίες και ενστάσεις που εξέφρασαν στον υπουργό Οικονομικών για την πολιτική τους. Με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, γνωστοποιούν τα δημοσιεύματα στους ψηφοφόρους τους. Δεν ξέρω πόσοι από το εκλογικό σώμα παίρνουν στα σοβαρά αυτές τις κινήσεις των βουλευτών. Αυτό που γνωρίζω είναι πως (...) οι πολιτικές που εφαρμόζει ο υπουργός Οικονομικών έχουν ψηφιστεί από τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, άρα και από εκείνους που τώρα εμφανίζονται ανήσυχοι για την ανέχεια στην κοινωνία» (από άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ: «Ολοι ανεξαιρέτως οι σοβαροί ξένοι αναλυτές και ακαδημαϊκοί ρωτούν ακριβώς το ίδιο πράγμα: "Πέστε μας πώς και από πού θα έλθει η ανάπτυξη και θα σας πούμε αν θα τα βγάλετε πέρα" (...) Το πρόβλημα είναι ότι κανείς, και ειδικά στην κυβέρνηση, δεν έχει πειστικές απαντήσεις ή έτοιμο σχέδιο για το πώς ξαναβάζεις τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης (...) Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδης αναζητεί, με τη συνήθη στοχοπροσήλωση, εξαγωγικούς τομείς που θα μπορούσαν να ενισχυθούν. Τα παραδείγματα υπάρχουν, από την εταιρεία που έχει μια δική της πατέντα μονωτικού φιλμ μέχρι το εργοστάσιο που κατασκευάζει φωτοβολταϊκά στην Τρίπολη. Ολοι, όμως, έχουν ένα κοινό παράπονο και αίτημα: αυτό που θέλουν από το κράτος είναι να μην μπλέκεται στα πόδια τους και να τους αφήνει να κάνουν τη δουλειά τους» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ