Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Για Υγεία αποκλειστικά δημόσιο αγαθό για όλο το λαό

Περιοδείες του Νίκου Σοφιανού το πρωί σε ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα και το απόγευμα στους Αμπελόκηπους

Σταθερά στο πλευρό των κατοίκων που διεκδικούν το ΚΑΠΑΨ
Σταθερά στο πλευρό των κατοίκων που διεκδικούν το ΚΑΠΑΨ
Σε ιδιωτικές κλινικές στο κέντρο της Αθήνας περιόδευσε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενος από την Αγγελική Σουλτανιά, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Κεντρικού Τομέα.

Πρώτα στην «Αθηναϊκή Κλινική» και κατόπιν στον «Κυανό Σταυρό», συζήτησε σε πολύ καλό κλίμα με τους εργαζόμενους αλλά και ασθενείς. Χαρακτηριστικό το περιστατικό σε μονάδα αιμοκάθαρσης νεφρού, όπου από το κρεβάτι του πόνου πολλοί από τους ασθενείς κάλεσαν οι ίδιοι τον Νίκο Σοφιανό να τους ενημερώσει για τις θέσεις του Κόμματος: Κατ' αρχάς για υγεία ως αποκλειστικά δημόσιο αγαθό για όλο το λαό, ενάντια στην εμπορευματοποίησή της, τη σημερινή μεθοδευμένη καταρράκωση των ασφαλιστικών ταμείων. Για αγώνα του προσωπικού μέσα από τα ταξικό σωματείο του κλάδου, προκειμένου να υπογραφεί για το 2010 ικανοποιητική συλλογική σύμβαση εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Για αγώνα και ψήφο όλων των ανθρώπων του μόχθου στις εκλογές του Νοέμβρη, με βάση τη σωρευμένη πείρα τους, την καθημερινότητά τους, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, όλων των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου. Με υποστήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της μόνης ψήφου που θα κάμψει την επιθετικότητα της κυβέρνησης, θα αναδείξει τη διάθεση του λαού να αντισταθεί, να διεκδικήσει ό,τι του ανήκει.

Το απόγευμα, ο Νίκος Σοφιανός συνοδευόμενους από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, Μανώλη Δανδουλάκη και Αντώνη Λειβαδάρο, μίλησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων, γονέων και μαθητών, στο πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελοκήπους. Σε διπλανό οικόπεδο, η ΔΕΗ θέλει να οικοδομήσει μεγαθήριο για να στεγάσει τις κεντρικές της υπηρεσίες, ενώ το λαϊκό αίτημα είναι στα έξι στρέμματα του χώρου να ανεγερθούν σχολεία και τα υπόλοιπα τέσσερα να διαμορφωθούν σε πάρκο. Αλλωστε, ανάγκη για σχολεία υπάρχει μεγάλη καθώς πριν κάποια χρόνια καταργήθηκαν το 58ο Γυμνάσιο - Λύκειο, όπως υπάρχει ανάγκη και για πράσινο, εφόσον είναι ο τελευταίος ελεύθερος χώρος σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ