Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες στέγασης των φοιτητών

Στις εστίες του ΑΠΘ περιόδευσαν χτες ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης περιόδευσε χτες το μεσημέρι ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί του ήταν και ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

Οι δύο υποψήφιοι, μαζί με φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), συναντήθηκαν με φοιτητές που διαμένουν στις εστίες καθώς και εργαζόμενους στο χώρο. Η κατάσταση στις εστίες είναι απαράδεκτη. Θέρμανση και ζεστό νερό δεν υπάρχουν, τα δωμάτια είναι το μέγιστο 10 τ.μ., ενώ συνολικά καλύπτουν μόλις το 1,8% του συνόλου των φοιτητών, αφού σε σύνολο 85.000 φοιτητών και σπουδαστών στην πόλη, οι εστίες καλύπτουν μόλις 1.620! Το ΜΑΣ, έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπής Αγώνα.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μιλώντας στους φοιτητές, επισήμανε πως μπορούμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης. Ωστε όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού που έχουν ανάγκη στέγασης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους να έχουνε χώρους που θα τους φιλοξενούν και θα έχουν τις ανέσεις που πρέπει να έχει ένας σπουδαστής σήμερα για να μπορεί να ανταποκριθεί στις σπουδές του.

Να σημειωθεί πως, όπως σημείωναν οι εργαζόμενοι στην αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τα τελευταία χρόνια έχουν ιδιαίτερα αυξηθεί οι αιτήσεις για στέγαση. Επιπλέον, σύμφωνα με το νόμο, αν ένας φοιτητής ξεπεράσει τα ν+2 χρόνια σπουδών, υπάρχει η δυνατότητα να τον βγάλουν απ' τις εστίες. Κι αυτό όταν οι περισσότεροι φοιτητές αναγκάζονται να σπουδάζουν περισσότερα χρόνια διότι ταυτόχρονα εργάζονται μιας και οι οικογένειές τους δε μπορούν να καλύψουν το κόστος σπουδών.

Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα οι φοιτητές και οι σπουδαστές να διεκδικήσουν δωρεάν σίτιση και στέγαση, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους, να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ γι' αυτές τις υπηρεσίες, να μην πληρώσουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης που η κυβέρνηση θέλει να τους φορτώσει.

Και σ' ό,τι αφορά την ανταπόκριση του καλέσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είναι χαρακτηριστική η δήλωση μιας εργαζόμενης στη Λέσχη: «Ανήκω σε άλλο χώρο, αλλά δεσμεύομαι να σας στηρίξω. Τους άλλους τους έχω φάει όλους με το κουτάλι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ