Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΥΞΗ ΑΚΤΙΟΥ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΖΕΥΞΗ ΑΚΤΙΟΥ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σε συμβολικό 2ωρο αποκλεισμό των διοδίων της Ζεύξης Ακτίου - Πρέβεζας προχώρησαν χτες το απόγευμα οι δυνάμεις του ΚΚΕ από Πρέβεζα, Λευκάδα και Αμφιλοχία, σηκώνοντας τις μπάρες, επιτρέποντας τη διέλευση των οδηγών χωρίς να πληρώνουν χαράτσι.

Εκφράστηκε η έντονη διαμαρτυρία για την αύξηση κατά 33% στο χαράτσι των ειδικών καρτών διέλευσης που έχει επιβάλλει το ΤΕΟ ΑΕ (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας), που έχει και την ευθύνη λειτουργίας του σταθμού των διοδίων. Συγκεκριμένα, η αύξηση αφορά τη μηνιαία κάρτα από 60 σε 80 ευρώ, μειώνοντας ταυτόχρονα το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των προβλεπόμενων δρομολογίων, που αντιστοιχούν από τους τέσσερις μήνες που ήταν στον ένα μήνα.

Μια αύξηση που θα έχει ως συνέπεια την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ήδη πενιχρών λαϊκών εισοδημάτων. Και αυτό, όταν ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων, κυρίως από το χώρο των αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών και άλλων, είναι αναγκασμένοι να διέρχονται έως και δύο φορές τη μέρα από τη σήραγγα για να πάνε στις δουλειές τους. Συνολικά, υπολογίζεται ότι καθημερινά διέρχονται περίπου 2.500 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ