Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ
ΚΙΑΤΟ
ΚΙΑΤΟ

Δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία «απελευθέρωσαν» για τρεις περίπου ώρες τα διόδια σε έξι σημεία των Εθνικών Οδών Κορίνθου - Τρίπολης, Τρίπολης - Κορίνθου, Κορίνθου - Αθήνας, Κορίνθου - Πατρών και Πατρών - Ιωαννίνων.

Στις 6 το απόγευμα, «άνοιξαν» τα διόδια, καταργώντας το υπέρογκο χαράτσι που διαχρονικά έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με κόκκινες σημαίες και συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι σήκωσαν τις μπάρες και στην πράξη σταμάτησαν τη λειτουργία των διοδίων. Την ίδια στιγμή, από τα μεγάφωνα καλούσαν τους διερχόμενους οδηγούς: «Μη δεχτείς νέα ληστεία. Μην ανεχτείς την κοροϊδία. Οι αυξήσεις - φωτιά που έγιναν στα διόδια είναι μόνο η προκαταβολή που εσύ πληρώνεις στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους».

Είναι χαρακτηριστικό πως για να διασχίσει κανείς την εθνική οδό από Αθήνα μέχρι Αντίρριο - χρησιμοποιώντας και την Αττική Οδό - θα πρέπει να καταβάλλει για να περάσει τα διόδια, κατά σειρά, 2,7 (Αττική Οδό) + 2,8 (Ελευσίνα) + 2,8 (Κιάτο) + 11 (Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου). Το σύνολο δηλαδή που απαιτείται για περίπου 230 χιλιόμετρα (τα περισσότερα από αυτά είναι χωρίς προστατευτική νησίδα όπου και σημειώνονται τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα) φτάνει το υπέρογκο ποσό των 19,3 ευρώ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ