Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΝΝΕΔ
Φουντώνει η κόντρα για τη διαδοχή

Διαμάχη ανάμεσα σε φατρίες και ομάδες, που αντανακλούν σύγκρουση συμφερόντων στο εσωτερικό της ΝΔ

Σε κλιμακούμενη εξέλιξη βρίσκεται η διαμάχη στο εσωτερικό της νεολαίας της ΝΔ (ΟΝΝΕΔ) για τη διαδοχή στην καρέκλα του προέδρου της οργάνωσης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κόντρα ξέσπασε όταν ο σημερινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γ. Παπανικολάου, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του επειδή εξελέγη ευρωβουλευτής. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στα διάφορα στρατόπεδα στο εσωτερικό της νεολαίας, που προωθούν άλλους υποψήφιους προέδρους και στα οποία αντανακλάται η διαμάχη ανάμεσα στα στρατόπεδα που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ.

Τα δημοσιεύματα καταγράφουν στενές σχέσεις του κάθε «νεολαιίστικου» στρατοπέδου με συγκεκριμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, που επιδιώκουν το καθένα τη δική του προβολή και ανέλιξη. Αυτό αντανακλάται και στη λειτουργία της νεολαίας της ΝΔ, με τη συγκρότηση «φατριών» γύρω από στελέχη της κυβέρνησης και τη σύγκρουση μεταξύ τους για την πρωτοκαθεδρία στη νεολαία.

Στα δημοσιεύματα, εκτός από την ονοματολογία της διαδοχής - η οποία άλλωστε αποτελεί συστατικό στοιχείο κάθε διαδικασίας για την εκλογή προέδρου αστικού κόμματος - περιλαμβάνονται και καταγγελίες της «αντιπολίτευσης» στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ, για διενέργεια των εκλογών για τη νέα γραμματεία της ΔΑΠ εν κρυπτώ, σε ξενοδοχείο και στη συνέχεια σε πανεπιστημιακό ίδρυμα αντί για τα γραφεία της νεολαίας, με την παρουσία «φουσκωτών».

Οι παραπάνω βέβαια πρακτικές αποτελούν κομμάτι της δράσης της ΟΝΝΕΔ, καθώς πάμπολλες φορές οι δυνάμεις της ΔΑΠ έχουν κουβαλήσει «φουσκωτούς» στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ κατά τη διάρκεια φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, ενώ τα όργια νοθείας στα αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών δίνουν και παίρνουν. Αυτό που σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται είναι η στρατηγική στόχευση των κομμάτων του κεφαλαίου και των νεολαιών τους να γαλουχήσουν τους νέους με τις αξίες της ανταγωνιστικότητας, του ιδίου συμφέροντος, της λογικής της συναλλαγής, του «ο θάνατός σου η ζωή μου», των απειλών, του ρουσφετιού και του βολέματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ