Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Να τερματιστεί η κατοχή στην Κύπρο

Συγκέντρωση και πορεία χτες, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την τουρκική εισβολή

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
«Εξω οι ξένες βάσεις και οι στρατοί κατοχής - Κύπρος ενιαία και ανεξάρτητη», φώναξαν χθες το βράδυ οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, που, με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ, πραγματοποίησαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών και την εισβολή του Αττίλα στη μαρτυρική Μεγαλόνησο. Οι διαδηλωτές διεκδίκησαν Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, διζωνική, δικοινοτική και ομόσπονδη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, κοινή πατρίδα Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων χωρίς «εγγυητές» και «προστάτες».

Οπως τόνισε στην ομιλία του ο Θόδωρος Κυριακίδης, μέλος του Προεδρείου της ΕΔΥΕΘ, «για το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης, το Κυπριακό ήταν και παραμένει ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής μέρους ενός κυρίαρχου κράτους - μέλους του ΟΗΕ. Αυτόν το χαρακτήρα του προβλήματος εμείς δεν τον ξεχνούμε, δεν εγκαταλείπουμε την αφετηρία απ' όπου ξεκίνησε το δράμα του κυπριακού λαού. Γι' αυτό είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι στον κυπριακό λαό (και στους Ελληνοκυπρίους και στους Τουρκοκυπρίους)».

«Για μας, τους αγωνιστές του ελληνικού κινήματος ειρήνης, η λύση του Κυπριακού είναι υπόθεση πρώτα και κύρια του ίδιου του κυπριακού λαού, είναι στο συντονισμένο αγώνα του κυπριακού λαού ενάντια στο σοβινισμό και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για την επαναπροσέγγιση, ειρηνική συμβίωση και κοινή δράση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι ενταγμένος στον κοινό αγώνα των λαών της περιοχής ενάντια στα σχέδια της Ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης», υπογράμμισε ο ομιλητής. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης, που κατέληξε στα προξενεία των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ