Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Καλεί σε γενική συνέλευση

Το συνδικάτο καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση,  αύριο Κυριακή 5 Νοέμβρη 

Κάλεσμα προς όλους τους λιθογράφους, να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση που θα γίνει αύριο Κυριακή 5 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (πίσω από το παλιό Δημαρχείο, στην οδό Αθηνάς) απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων. Τα θέματα της συνέλευσης θα είναι οι εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, η απόφαση για καταγγελία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και το πλαίσιο διεκδίκησης αιτημάτων, καθώς και η δημιουργία απεργιακής επιτροπής και η προετοιμασία του κλάδου για αγώνα.

«Η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει τα αντεργατικά μέτρα, να μας καταργήσει ό,τι κατακτήσαμε. Οι εργοδότες αποθρασυμένοι θέλουν με την τρομοκρατία και τις απειλές να εφαρμόσουν τα αντεργατικά μέτρα, καταπατούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων.

Καταλήγοντας, καταθέτει τα αιτήματα του κλάδου από εδώ και πέρα που είναι: 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, επίδομα άδειας ίσο με την άδεια, αυξήσεις που να καλύπτουν τις μεγάλες ανάγκες των εργαζομένων από τις ανατιμήσεις, συνταξιοδότηση με 35ετία άνευ ορίου ηλικίας, επιδότηση ανέργων στο 80% του ημερομισθίου της ΕΓΣΣΕ για όσο χρόνο είναι άνεργοι, συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να καλύπτουν το κόστος ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ