Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Στο στόχαστρο ο μηχανικός

Στο «εδώλιο»  ο πρωτοδεύτερος μηχανικός του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» Α. Σορόκας, ο οποίος  έκανε καταγγελίες για την κατάσταση του πλοίου

Επικίνδυνη για τη ζωή των ναυτεργατών και των επιβατών, που ταξιδεύουν στη θάλασσα, αναδεικνύεται η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οχι μόνο επιδιώκει να «κουκουλώσει» το έγκλημα που διαπράχτηκε σε βάρος 81 ανθρώπων που χάθηκαν άδικα μέσα στο πλωτό «κουρέλι» «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», επιδίωξη που αποδείχτηκε προχτές στη Βουλή όπου αρνήθηκε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά θέλει να κλείσει και τα στόματα όσων καταγγέλλουν την εγκληματική δράση της εφοπλιστικής ασυδοσίας!

Μεθαύριο Δευτέρα, με εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συγκαλείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο Εμπορικού Ναυτικού - δηλαδή, επιστρατεύεται ό,τι πιο αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό διαθέτει η ναυτική νομοθεσία - για να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρωτοδεύτερος μηχανικός του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», Αν. Σορόκας! Ο άνθρωπος, που, με δύο γραπτές καταγγελίες, η μία στις 21 Σεπτέμβρη και η άλλη ακριβώς την ημέρα που απέπλευσε το «ΣΑΜΙΝΑ» για τον πνιγμό, δηλαδή, στις 24 Σεπτέμβρη, είχε χαρακτηρίσει το πλοίο αυτό αναξιόπλοο και επικίνδυνο!

Τον Αν. Σορόκα, παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά με τη χαλκευμένη κατηγορία της «παράνομης απουσίας κατά τον απόπλου του πλοίου 19 - 9 - 2000»! Οτι πρόκειται για καθαρά «στημένη υπόθεση» αποδεικνύεται από μια σειρά γεγονότα. Τα πιο σημαντικά είναι ότι η 19η Σεπτέμβρη ήταν η τελευταία μέρα της απεργίας που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στα πλοία της MFD, της πλοιοκτήτριας, δηλαδή, εταιρίας του «ΣΑΜΙΝΑ». Επίσης ότι η δίωξη σε βάρος του ναυτεργάτη ασκήθηκε στις 21 Σεπτέμβρη, μετά από καταγγελία του πλοιάρχου του πλοίου κ. Γιαννακή, ο οποίος ...επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο τρεις μέρες αργότερα από την κατάθεση της γραπτής καταγγελίας του Α. Σορόκα για την επικινδυνότητα του πλοίου!

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελεί ουσιαστικά ένα ναυτικό «στρατοδικείο». Η σύνθεσή του είναι 5μελής και αποτελείται από τους εξής: Εναν πλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος που είναι και πρόεδρος, ένα δικαστή Ναυτοδικείου, έναν πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού, έναν εκπρόσωπο της Ενωσης Πλοιάρχων και έναν εκπρόσωπο της Ενωσης Μηχανικών. Ακόμα και ο γραμματέας του δικαστηρίου είναι λιμενικός! Να σημειωθεί ότι αυτή η δίωξη στρέφεται, εκτός των άλλων, ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ