Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Κυβερνητικό «πυροτέχνημα» ενισχύσεων

Σε προεκλογικού τύπου πυροτεχνήματα με στόχο την προσέγγιση επιλεγμένων κοινωνικών ομάδων επιδίδεται η κυβέρνηση της ΝΔ, τη στιγμή που επιτίθεται με σφοδρότητα κατά των λαϊκών κατακτήσεων. Στα πλαίσια αυτά το υπουργείο Οικονομίας εξήγγειλε χτες πρόγραμμα ενίσχυσης περίπου 50.000 επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών, ύψους 250 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013. Σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες, δικαιούχοι του προγράμματος είναι γιατροί, οδοντίατροι, μηχανικοί, δικηγόροι - συμβολαιογράφοι, οικονομολόγοι, λογιστές που ασκούν το επάγγελμα του ελεύθερου επαγγελματία, ενώ προβλέπεται η ενίσχυση των ακόλουθων δραστηριοτήτων:

  • Εξοπλισμός πληροφορικής
  • Απαραίτητο ειδικό λογισμικό (software)
  • Εξειδικευμένος εξοπλισμός σύγχρονης τεχνολογίας για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας

Το ύψος της κρατικής επιχορήγησης ανά πρόγραμμα και ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα, κυμαίνεται από 3.000 έως και 20.000 ευρώ. Αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασκούν οικονομική δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 80% του προϋπολογισμού του υποβληθέντος προς έγκριση προγράμματος, ενώ στην περίπτωση που ασκούν οικονομική δραστηριότητα μεγαλύτερη των 5 ετών, η επιχορήγηση περιορίζεται στο 50% της συνολικής δαπάνης.

Ως προϋπόθεση συμμετοχής τίθεται οι ελεύθεροι επαγγελματίες στις τρεις τελευταίες φορολογικές χρήσεις να έχουν δηλώσει ένα συγκεκριμένο κατ' έτος ποσό ακαθάριστων εσόδων, που κυμαίνεται ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα και γεωγραφικά κριτήρια (για τις περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης προβλέπονται υψηλότερα ακαθάριστα έσοδα, ενώ, αντίθετα, για την υπόλοιπη Ελλάδα το σχετικό πόσο εμφανίζεται μειωμένο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ