Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΣΕ
Αυξήσεις - «φωτιά» από τον Αύγουστο

Με αυξήσεις - «φωτιά» στις τιμές των σιδηροδρομικών εισιτηρίων από την 1η Αυγούστου 2009 κατά 33%, οι οποίες θα φτάσουν σταδιακά έως τον Οκτώβρη του 2010 στο 135%, επισπεύδει η κυβέρνηση τις διαδικασίες για την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στον ΟΣΕ και τη μετατροπή του ελληνικού σιδηρόδρομου σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Με κεντρική φιλοσοφία την εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, το σχέδιο που έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή η κυβέρνηση στηρίζεται στους εξής τρεις βασικούς άξονες:

  • «Τσουχτερές» αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, με απαρχή την 1η Αυγούστου 2009. Η πρώτη δόση της αύξησης έχει οριστεί στο 33%. Θα επακολουθήσουν άλλες δύο δόσεις ανά 8μηνο και έως τον Οκτώβρη του 2010 η συνολική αύξηση στις τιμές των σιδηροδρομικών εισιτηρίων θα φτάσει στο 135%!
  • Απολύσεις 3.000 σιδηροδρομικών μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, μέσω του προγράμματος «μισθωτής εφεδρείας».
  • Δραστικές συγχωνεύσεις - περικοπές όσων δρομολογίων κρίνονται «ζημιογόνα».

Από το κυβερνητικό σχέδιο «εξυγίανσης του ΟΣΕ» δε λείπουν φυσικά και οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις σε κάθε εν δυνάμει κερδοφόρα σιδηροδρομική και μη (εκχώρηση της ακίνητης περιουσίας σε ιδιώτες για πολυετή εκμετάλλευση) δραστηριότητα. Ουσιαστικά, με την εφαρμογή αυτού του σχεδίου, η κυβέρνηση επιχειρεί να εξυπηρετήσει και στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, επιφέροντας ταυτόχρονα ένα ακόμα πλήγμα στα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο, πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή, τρίωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας (6 π.μ. - 9 π.μ., 2 μ.μ. - 5 μ.μ. και 10 μ.μ. - 1 π.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ