Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Τα μέτρα πλήττουν τους ασθενέστερους

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης «με τα οποία ενισχύονται οι εισαγωγείς αυτοκινήτων», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η οποία σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Το πρόσχημα που επικαλείται η κυβέρνηση είναι η καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Δε λέει την αλήθεια, γιατί παρά τις τόσες αποσύρσεις που έχουν γίνει το νέφος καλά κρατεί. Η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ενίσχυση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αν ήθελε η κυβέρνηση πραγματικά να προστατεύσει το περιβάλλον, θα έπαιρνε ουσιαστικά μέτρα για να βελτιώσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα έργα για την επέκταση του Μετρό καρκινοβατούν. Οι κάτοικοι της Αθήνας ταλαιπωρούνται καθημερινά στην Κηφισού και στους άλλους δρόμους».

Η ΟΒΣΑ καλεί την κυβέρνηση «να επανεξετάσει την πολιτική της στο συγκεκριμένο θέμα και να πάρει μέτρα για την επέκταση και ολοκλήρωση των έργων για τη μαζική μεταφορά των εργαζομένων, μέτρα καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και προστασίας του περιβάλλοντος».

Προσθέτει ότι «εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση βάζει το μαχαίρι στο λαιμό στους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων, στα λαϊκά στρώματα» και τονίζει: «Την πολιτική τους τη θεωρούμε απαράδεκτη, γιατί θα επιδεινώσει τη θέση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και όλων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ