Τετάρτη 29 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

OYΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Περιοδεία σε επτά αφρικανικές χώρες ξεκινά στις 5 Αυγούστου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Θα επισκεφθεί την Κένυα για να συμμετάσχει στο Εμπορικό και Οικονομικό Φόρουμ Αφρικής, τη Νότια Αφρική, την Αγκόλα, τη ΛΔ Κονγκό, τη Νιγηρία, τη Λιβερία και το Πράσινο Ακρωτήρι.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Η ΕΕ ανακοίνωσε χτες σχέδια εκπαίδευσης σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας σε πρακτικές αντιμετώπισης των πειρατών που δρουν ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας. Η εκπαίδευση της σομαλικής αντιπειρατικής δύναμης θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες, προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί απ' την ΕΕ και θα πραγματοποιηθεί σε βάσεις των Γάλλων και των Αμερικανών στο γειτονικό (με τη Σομαλία) Τζιμπουτί. Παράλληλα, χτες, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 12.000 Σομαλοί κάτοικοι περιχώρων της πρωτεύουσας Μογκαντίσου έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους το τελευταίο δίμηνο και έχουν συγκεντρωθεί, χωρίς τα αναγκαία για την επιβίωσή τους, στη βόρεια πόλη Μποσάσο ελπίζοντας να καταφύγουν στην Υεμένη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στη σύλληψη 7 ατόμων από τη Βόρεια Καρολίνα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε ξένες χώρες, μεταξύ των οποίων και στο Ισραήλ και την Ιορδανία, προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές. Οι επτά συλληφθέντες κατηγορούνται ότι σκόπευαν να σκοτώσουν, να απαγάγουν και προκαλέσουν βαριές σωματικές βλάβες σε στόχους, δεν προκύπτει όμως ότι σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Ο πρώην Πρόεδρος της Βολιβίας Γκονσάλο Σάντσες ντε Λοσάδα, ο οποίος δικάζεται αυτές τις μέρες για γενοκτονία όσον αφορά στην καταστολή της εξέγερσης του «πολέμου του φυσικού αερίου», που κόστισε τη ζωή σε 68 ανθρώπους και έχει καταφύγει στις ΗΠΑ, είναι ένας από τους κύριους χρηματοδότες της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές και γενικές εκλογές του Δεκέμβρη, όπως αποκάλυψε χτες ο αντιπρόεδρος Αλβαρο Γκαρσία Λινέρα.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των μουσώνων στο Νεπάλ, με αποτέλεσμα 22 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα να αγνοούνται.

ΜΑΚΧΑΤΣΚΑΛΑ.-- Τουλάχιστον 8 φερόμενοι ισλαμιστές εξτρεμιστές σκοτώθηκαν χτες από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, ενώ στη γειτονική Τσετσενία ένας φερόμενος ισλαμιστής εξτρεμιστής σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας στην περιοχή Ούρους - Μαρτανόβσκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ