Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Απειλείται με μαστίγωση γιατί φόρεσε ... παντελόνια

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι διαστάσεις της εξωφρενικής δικαστικής περιπέτειας, που αντιμετωπίζει η Σουδανή δημοσιογράφος και υπεύθυνη ενημέρωσης της αποστολής του ΟΗΕ στο Σουδάν, Λούμπνα Αχμεντ Χουσεΐν. Η Χουσεΐν αντιμετωπίζει τουλάχιστον 40 μαστιγώματα επειδή παρενέβη στις αρχές τρέχοντος μηνός τον ισλαμικό κώδικα ενδυμασίας εμφανιζόμενη μαζί με άλλες 13 γυναίκες άσεμνα ενδεδυμένες επειδή φορούσαν ...παντελόνια.

Για το συγκεκριμένο ...«έγκλημα» ήδη τιμωρήθηκαν με 10 μαστιγώματα δέκα από τις κατηγορούμενες. Σε μία προσπάθεια να κινήσει διαδικασία για κατάργηση του εξωφρενικού σουδανικού νόμου που απαγορεύει τα παντελόνια σε γυναίκες με πρόσχημα αναφορές του ισλαμικού νόμου στο «άσεμνο ντύσιμο» γυναικών, η Χουσεΐν κατάφερε να καθυστερήσει τη δίκη της. Μάλιστα, κάλεσε ξένους και Σουδανούς δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τη μαστίγωσή της σε περίπτωση καταδίκης της.

«Θέλω να αλλάξω αυτό το νόμο και γιατί το μαστίγωμα είναι απάνθρωπο και γιατί δεν ανταποκρίνεται με τον ισλαμικό νόμο», δήλωσε η Χουσεΐν στο ΒΒC.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ