Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Ισχυρή έκρηξη στην Ισπανία

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Ισχυρή έκρηξη βόμβας από παγιδευμένο με 200 κιλά εκρηκτικών αυτοκίνητο σημειώθηκε χτες το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις της χωροφυλακής, στην πόλη Μπούργκος, στη βόρεια Ισπανία, όπου τουλάχιστον 65 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα γυαλιών, προκαλώντας ωστόσο ζημιές σε κτίρια.

Η αστυνομία έσπευσε να επιρρίψει την ευθύνη στους Βάσκους αυτονομιστές της ένοπλης οργάνωσης ETA, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι οι δράστες της επίθεσης χρησιμοποίησαν ημιφορτηγό που είχε κλαπεί από τη Γαλλία. Ωστόσο τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν πως δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, πάγια τακτική της ΕΤΑ στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι η πιο πρόσφατη ενέργεια της ΕΤΑ σημειώθηκε στις 19 Ιούνη, όταν εκπαιδευτής της αστυνομίας έχασε τη ζωή του από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Μπιλμπάο. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο διέκοψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την ΕΤΑ μετά τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης το Δεκέμβρη του 2006, όταν είχαν βρει το θάνατο δυο άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ