Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέο τέχνασμα Ομπάμα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προτίθεται να προεδρεύσει στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και τον αφοπλισμό, ανακοίνωσε μάλλον βαρύγδουπα η Αμερικανίδα πρεσβευτής Σούζαν Ράις, προσθέτοντας ότι θα κληθούν και οι επικεφαλής των υπολοίπων 14 χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας να λάβουν μέρος στη σύνοδο η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόκειται για ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα του «ειρηνοποιού» Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος καθώς φαίνεται θέλει να εκμεταλλευτεί τη Συνόδο της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Πίτσμπεργκ εκείνες τις ημέρες για να προωθήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, δύο ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια εντοπίστηκαν εδώ και μερικές ημέρες σε περιπολίες στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Παρά το γεγονός ότι τα δύο πυρηνικά υποβρύχια που ανήκουν στην κατηγορία Akula δεν παραβίασαν τα διεθνή χωρικά ύδατα, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για τα «νέα ήθη» που εγκαινιάζει η ρωσική πλευρά. Το ρώσικο υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι πρόκειται για περιπολίες ρουτίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ