Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ενταση για τα ΜΜΕ

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Σε δίκη θα προσαχθεί η Λίνα Ρον, που μετείχε σε επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού δικτύου «Globovision» στη Βενεζουέλα, την οποία ο πρόεδρος Ούγο Τσάβες καταδίκασε απερίφραστα χτες, χαρακτηρίζοντάς την «αντεπαναστατική ενέργεια». Η Ρον, που ανήκει στην «Union Patriotica Venezolana» («Πατριωτική Ενωση της Βενεζουέλας»), οργάνωση που τοποθετείται υπέρ της κυβέρνησης και στηρίζει την Μπολιβαριανή διαδικασία, παραδόθηκε στις αρχές και ομολόγησε ότι συμμετείχε στο επεισόδιο μαζί με άλλα 30 άτομα.

Ο πρόεδρος Τσάβες σημείωσε ότι τέτοιες πράξεις προκαλούν μεγάλη «ζημιά στην επαναστατική διαδικασία», «δίνουν την ευκαιρία» στους αντιπάλους της κυβέρνησης να την παρουσιάζουν ως «τυραννική», ενώ συσκοτίζουν τις προσπάθειες να ρυθμιστεί το πεδίο των μέσων ενημέρωσης, με την επανεξέταση αδειών που «δόθηκαν παράνομα» πριν 30 και 40 χρόνια σε 200 σταθμούς - ήδη έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας 34 σταθμών.

Την απόλυτη καταδίκη της επίθεσης ενάντια στο σταθμό «Globovision» εξέφρασε εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PCV) το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Βίκτορ Κιάνο τονίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές απλώς υπηρετούν τους στόχους των εχθρών της κυβέρνησης και είναι ενέργειες αντεπαναστατών. Tο PCV συμφωνεί και στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τσάβες να προχωρήσει στον εκδημοκρατικό του τοπίου των μέσων μαζικής ενημέρωσης και εξ αφορμής των βίαιων περιστατικών των προηγούμενων ημερών ότι ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να προχωρήσει στην εξάρθρωση των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης αλλά και αυτών που δηλώνουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση, τονίζει ότι «σήμερα οι μορφές πάλης είναι πολιτικές και ειρηνικού χαρακτήρα, σε άλλες συνθήκες θα εξαρτηθούν από τις μορφές που θα απαιτεί η ταξική πάλη και θα θέλει να μας οδηγήσει η ολιγαρχία».

Η υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφόρησης Μπλάνκα Εκχουτ δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «TeleSUR» ότι ενέργειες όπως αυτή επιτρέπουν σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που τάσσονται υπέρ της προσπάθειας να ανατραπεί πραξικοπηματικά η κυβέρνηση, να εμφανίζονται ως «θύματα» και να προβάλλουν τα επιχειρήματά τους «εναντίον της Μπολιβαριανής κυβέρνησης και του νόμιμου προέδρου».

Η επίθεση θεωρείται ότι έγινε σε αντίποινα για την επίθεση και το βανδαλισμό από οπαδούς της αντιπολίτευσης εναντίον του κοινοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «La Voz de Turmero 97.7 FM» στο Σαντιάγκο Μαρίνιο το πρωί της Δευτέρας. Ο υπουργός Εσωτερικών και η Δικαιοσύνης Τάρεκ ελ Αϊσάμι είπε πως η κυβέρνηση «δεν αποδέχεται» τη χρήση βίας για την επίλυση πολιτικών διαφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ