Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις και εκλογολογία

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν, αυξάνοντας την κινδυνολογία για την ημέρα των εκλογών, με τις κατοχικές δυνάμεις να ισχυρίζονται ότι ενδεχομένως να υπάρξει κλιμάκωση της βίας. Χτες, «αντάρτες των Ταλιμπάν» επιτέθηκαν με ρουκέτες και χειροβομβίδες εναντίον κυβερνητικών κτιρίων, στην πρωτεύουσα της επαρχίας Λογκάρ, Πουλ- ι - Αλάμ, σκοτώνοντας δύο αμάχους και τρεις Αφγανούς αστυνομικούς.

Αξιωματούχοι της εγκάθετης κυβέρνησης του Προέδρου Χαμίντ Καρζάι, καθώς και των κατοχικών δυνάμεων, έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι όσο πλησιάζει η χώρα στις εκλογές η κατάσταση μόνο «θα χειροτερεύει», προβλέποντας κλιμάκωση της βίας και προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουν το στρατό κατοχής. Παράλληλα, σημειώνουν ότι ενδέχεται σε αρκετές περιοχές να μην είναι δυνατή η πρόσβαση των ψηφοφόρων σε εκλογικά κέντρα, επικαλούμενοι την καταδίκη των εκλογών από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι κάλεσαν τους Αφγανούς να μην προσέλθουν σε μια διαδικασία που οργανώνει η κατοχή και να μην την νομιμοποιήσουν διά της συμμετοχής τους, απειλώντας παράλληλα για αποκλεισμούς δρόμους την μέρα των εκλογών και «επιθέσεις»...

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι της πακιστανικής κυβέρνησης σπεύδουν να εκφράσουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στις οργανώσεις των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, μετά το θάνατο του Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ την περασμένη βδομάδα από αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σύμφωνα με δηλώσεις, το Πακιστάν σημειώνει ως εξαιρετικά αρνητικό το ενδεχόμενο η αλ Κάιντα να προσπαθήσει να εγκαταστήσει στη χώρα το δικό της «αρχηγό των τρομοκρατών», προσπαθώντας να δικαιολογήσει ακόμα αγριότερες επιθέσεις του κυβερνητικού στρατού στο μέλλον, με το πρόσχημα της «τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ