Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μάνα με δύο μικρά παιδιά στα κρατητήρια!

Αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη βουλευτή Σοφία Καλαντίδου, επισκέφτηκε χτες το Τμήμα Αλλοδαπών στο Κορδελιό όπου κρατούνται

Επίσκεψη στο Τμήμα Αλλοδαπών Κορδελιού στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου κρατείται μια μάνα με δύο ανήλικα παιδιά από το Αφγανιστάν, πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή του Κόμματος Σοφία Καλαντίδου.

Αφορμή της επίσκεψης, το δράμα αυτής της οικογένειας των προσφύγων από το Αφγανιστάν. Η Μαριάμ, μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών, κρατείται μαζί με άλλες 21 γυναίκες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ, τη Γεωργία και την Αλβανία στα κρατητήρια του Κορδελιού, σε ακατάλληλες συνθήκες. Ο σύζυγος της Μαριάμ και πατέρας των δύο παιδιών, Βαχίντ, κρατείται στο Τμήμα Αλλοδαπών της Θέρμης, γιατί, όπως εξήγησαν οι αστυνομικοί, το Τμήμα του Κορδελιού είναι μόνο για γυναίκες.

Στη συνάντηση με το διοικητή παρούσα ήταν η μητέρα με τα δυο της παιδιά. Μιλώντας στο διοικητή του Τμήματος, η Σ. Καλαντίδου σημείωσε πως όσο υπάρχει ο κατατρεγμός αυτών των ανθρώπων προερχόμενων από χώρες - εστίες ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η χώρα μας και λόγω της γεωγραφικής της θέσης, οφείλει για λόγους, τουλάχιστον, ανθρωπιστικούς να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες για το διάστημα που μένουν στη χώρα. Υπογράμμισε ότι η πολιτική αιτία εντοπίζεται στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τις υλοποιούν.

Από την πλευρά του ο διοικητής σημείωσε ότι οι συνθήκες κράτησης είναι απαράδεκτες για τους μετανάστες και πως χρειάζεται μία άλλη αντιμετώπιση από την πολιτεία.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ζήτησε να μην υπάρχουν πρόσθετες δυσκολίες στη διαμονή και στην έκδοση νόμιμων εγγράφων μεταναστών και προσφύγων. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη συνέχεια επισκέφτηκε τις γυναίκες στα κρατητήρια. Συναντήσαμε δεκάδες στοιβαγμένες γυναίκες σε δύο μικρά ανήλιαγα κελιά. Κάθονταν πάνω σε στρατιωτικά στρώματα, ξαπλωμένες ή στηρίζονταν πάνω στα κάγκελα των κελιών. Τα μάτια τους σκοτεινιασμένα, μας κοιτούσαν μελαγχολικά. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι προσπαθούν να απολογηθούν για την κατάσταση. Οι συνθήκες υγιεινής ακατάλληλες για οποιονδήποτε άνθρωπο. Η παροχή για το φαγητό είναι 5,87 ευρώ το άτομο, για όλα τα γεύματα της ημέρας.

Σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, η υπεράσπιση της Μαριάμ θα ζητήσει «αντιρρήσεις κατά της κράτησης», ώστε τουλάχιστον η Μαριάμ μαζί με τα παιδιά να βρουν ένα χώρο φιλοξενίας έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση των πλαστών τους διαβατηρίων, που κίνησε ο εισαγγελέας. Οπως εξήγησε ο διοικητής, η συγκεκριμένη οικογένεια είχε πέσει θύμα δουλεμπόρων...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο έγκλημα σε βάρος προσφύγων (2009-10-28 00:00:00.0)
Ντροπή σας!!! (2003-03-20 00:00:00.0)
Ντροπή σας!!! (2003-03-20 00:00:00.0)
Πενήντα μέρες στο κρατητήριο (2001-02-16 00:00:00.0)
Νιώθουμε τα μαρτύριά σας (2000-12-21 00:00:00.0)
Αλά ...ιρανικά (2000-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ