Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Επίσκεψη του νέου ΓΓ του ΝΑΤΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Επίσημη επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο πραγματοποιεί σήμερα ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν για συνομιλίες με το διοικητή της ΝΑΤΟικής δύναμης, KFOR, Τζουζέπε Εμίλιο Γκάι και την ηγεσία των Κοσσοβάρων Αλβανών.

Πρόκειται για τη δεύτερη (μετά το Αφγανιστάν) επίσκεψη του Ράσμουσεν σε στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ από τότε (1/8/09) που ανέλαβε καθήκοντα ΓΓ του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Ο Ράσμουσεν είχε πρόσφατα ταχθεί υπέρ της σημαντικής μείωσης των στρατιωτών της ΚFOR που σήμερα αριθμεί σε περίπου 13.000 στρατιώτες.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK) Ράσελ Γκίκι εκτίμησε χτες ότι ο μελλοντικός ρόλος της αποστολής «θα είναι πολιτικός καθώς θα αποτελέσει σύνδεσμο των θεσμών του Κοσσόβου με τους διεθνείς οργανισμούς και το Βελιγράδι...».

Νωρίτερα, σε συνεδρίαση του «Συμβουλίου Ασφαλείας» των Κοσσοβάρων Αλβανών εκτιμήθηκε η κατάσταση στην περιοχή σαν «σταθερή» παρά τα περιστασιακά επεισόδια στο βόρειο τμήμα του προτεκτοράτου μετά τη δολοφονία δύο Σέρβων αμάχων στο σπίτι τους στο χωρίο Πάρτες, στις 7 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ