Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΦΩΝΑΣ «ΜΟΡΑΚΟΤ»
Συνεχίζονται οι προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων

ΤΣΙΣΑΝ.--

Μάχη με το χρόνο εξακολουθούν να δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Ταϊβάν, σε μία ύστατη προσπάθεια να ανασύρουν επιζώντες από τα ερείπια του φονικού τυφώνα «Μορακότ». Οι αρχές δήλωσαν ότι είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν μόνο 63 νεκρούς και 61 αγνοούμενους, τα ονόματα των οποίων έχουν δηλωθεί από οικεία τους πρόσωπα, ενώ άγνωστος παραμένει ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που θάφτηκαν στη λάσπη στο Σιάο Λιν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις και μαρτυρίες των κατοίκων, το κύμα λάσπης που προκάλεσε ο τυφώνας σε συνδυασμό με τις καταρρακτώδεις βροχές έθαψε περίπου 600 ανθρώπους, οι οποίοι πιστεύεται ότι πλέον είναι νεκροί, ωστόσο οι Αρχές δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία έως ότου ανασυρθούν από τα ερείπια.

Χτες ο στρατός ανέφερε ότι εντόπισε τουλάχιστον 1.000 επιζώντες στην περιοχή Σιάο Λιν και ακόμα δύο γειτονικά χωριά, ενώ ακόμα 500 βρήκαν καταφύγιο σε σχολείο στην περιοχή Μπάο Λάι και σχεδιάζεται η απομάκρυνσή τους. Διασωθέντες από τον τυφώνα δε σταματούν να ζητούν να επιστρέψουν στις κατεστραμμένες περιοχές για να αναζητήσουν δικούς τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να σημειώνονται εντάσεις με τις Αρχές.

Η Κίνα από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στη χώρα από το χτύπημα του τυφώνα ανέρχονται στους οκτώ, τη στιγμή που πάνω από ένα εκατομμύριο υπολογίζονται οι άστεγοι και χιλιάδες τα κατεστραμμένα σπίτια και στις δύο χώρες. Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις και στα οδικά δίκτυα, καθώς δρόμοι και γέφυρες κατέρρευσαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ