Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ

ΜΙΣΘΟΙ: «Με τις απολύσεις να συνεχίζονται, τους μισθούς να υποχωρούν και τα νοικοκυριά να αυξάνουν τις αποταμιεύσεις τους είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς πως είναι δυνατό να δούμε την καταναλωτική φρενίτιδα να επιστρέφει στις ΗΠΑ (...) Εχοντας περικόψει το κόστος τους, η αμέσως καλύτερη επιλογή για τις εταιρίες για να αντλήσουν ρευστότητα είναι από το καθαρό κεφάλαιο κίνησης - το τμήμα του κεφαλαίου που χρησιμοποιείται για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών της επιχείρησης, για την πληρωμή ημερομισθίων, ή την αγορά πρώτων υλών» (το θέμα σε Financial Times / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ»: «Δυστυχώς για τον τόπο η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει έναν "φαύλο κύκλο" συγκοινωνούντων δοχείων με τη μορφή "ελλειμμάτων". Ηθικοπολιτικών, δημοσιονομικών, στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας. Εχουν δε γίνει ένα αξεδιάλυτο σύμπλεγμα που τροφοδοτεί την καχυποψία, την απογοήτευση και την άρνηση ακόμα της "πολιτικής" για ένα μεγάλο και κρίσιμο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Ολη αυτή η κατάσταση εμποδίζει την ομαλή και οργανωμένη προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται "νέα εμπιστοσύνη" και "νέα εκκίνηση"» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: «Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Ζίμενς δείχνουν ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν αντέχει άλλη συσκότιση. Πρέπει να έρθουν όλα στο φως. Και αυτό είναι ευθύνη κυρίως της κυβέρνησης να το κάνει. Γιατί και ξέρει και μπορεί. Το ερώτημα είναι αν θέλει» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εκπρόσωποι των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνουν να απέχουν από υποδείξεις οι οποίες μάλιστα αφορούν σε μια κορυφαία λειτουργία του ΣΥΝ που είναι το διαρκές συνέδριο. Το τι θα πράξει ο ΣΥΝ σαν κόμμα στο διαρκές συνέδριο και το τι θα αποφασίσει είναι δική του υπόθεση, είπε ο Φ. Κουβέλης» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... «Τα προβλήματα είναι διαρθρωτικά και έχουν τη ρίζα τους στο μακρινό 2001 όταν ο Συνασπισμός επί προεδρίας Ν. Κωνσταντόπουλου αποφάσιζε τη δημιουργία του "Χώρου Διαλόγου της Αριστεράς" (...) Η πιθανή διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει ένα κενό στα αριστερά του ΠαΣοΚ» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσαρμόζεται στις ανάγκες της αστικής διαχείρισης(2013-07-09 00:00:00.0)
Οι αντιφάσεις τροφοδοτούν την εσωκομματική διαμάχη(2010-05-23 00:00:00.0)
«Καμπανάκι» στους εργαζόμενους(2010-05-18 00:00:00.0)
Διεργασίες και διαφωνίες για τα οργανωτικά(2009-11-17 00:00:00.0)
Αναμάσησαν τις γνωστές διαχειριστικές προτάσεις(2009-06-03 00:00:00.0)
Σε προσυνεδριακή τροχιά(2007-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ