Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προετοιμάζουν την υποδοχή του ΓΓ του ΝΑΤΟ

Ερχεται στην Αθήνα στις 26 Αυγούστου

Συνεργασία με τον υπουργό Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκη είχε χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής. Στη συνέχεια υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ι. Γιάγκο, τον νέο αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φρ. Φραγκούλη και τον νέο αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Β. Κλόκοζα. Η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προέκυψε μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την περασμένη Τετάρτη. Σημειώνεται ότι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντικατέστησε τον στρατηγό Δ. Γράψα. Χτες επίσης συνεδρίασε και το Συμβούλιο Αμυνας (ΣΑΜ), υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Αμυνας και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δόθηκαν από τον υπουργό, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι κατευθυντήριες οδηγίες στη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ συζητήθηκε και ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων του ΥΠΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσπευση, κατά πέντε μήνες, των αλλαγών στην ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έγινε προκειμένου να υπάρχει συντονισμός με τις αντίστοιχες αλλαγές στα επιτελεία του ΝΑΤΟ και στις άλλες χώρες μέλη. Πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα τόσο ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, πρώην Δανός πρωθυπουργός, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος όπως αναφέρθηκε πρέπει να συναντήσει όχι τους απερχόμενους αλλά τους νέους αρχηγούς. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ αναμένεται να έρθει στην Αθήνα την Τετάρτη 26 Αυγούστου στα πλαίσια πρωτοβουλίας του για τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Μάλιστα, κατά την πρώτη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε προαναγγείλει την επίσκεψη αυτή σε Ελλάδα και Τουρκία, επισημαίνοντας ότι στις προτεραιότητες που βάζει η ηγεσία του ΝΑΤΟ είναι μαζί με το Αφγανιστάν και οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

Γεγονός είναι πως με τα όσα έχει πει ο νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ, ουσιαστικά σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του για επιτάχυνση της επιβολής των ΝΑΤΟικών ρυθμίσεων στην περιοχή του Αιγαίου, πράγμα που προαναγγέλλει νέες εντάσεις, αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Κύπρο, αλλά και των πιέσεων προς την ελληνική πλευρά. «Αποτελεί, είχε πει, για μένα προτεραιότητα να απαλλαγούμε από αυτά τα εμπόδια (που δημιουργούνται από το Κυπριακό). Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα συζητήσω με την τουρκική και ελληνική ηγεσία όταν θα πραγματοποιήσω επισκέψεις γνωριμίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ