Τρίτη 18 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Θήβα, Κορινθία και Ζάκυνθο

Νέα μεγάλη φωτιά αντίστοιχη με εκείνη στο Μοσχοπόδι (φωτό) εκδηλώθηκε χτες στη Θήβα στην περιοχή Θίσβη

Associated Press

Νέα μεγάλη φωτιά αντίστοιχη με εκείνη στο Μοσχοπόδι (φωτό) εκδηλώθηκε χτες στη Θήβα στην περιοχή Θίσβη
Μεγάλες καταστροφές σε δασικές εκτάσεις, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και στάνες προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι στην περιοχή Θίσβη της Θήβας. Την ίδια ώρα, φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους στο Σοφικό Κορινθίας, μετατρέποντας σε στάχτη μεγάλη δασική έκταση. Από την άλλη, για ακόμα μία φορά, φλόγες ξεπρόβαλαν το μεσημέρι της Κυριακής, στη Ζάκυνθο, που όμως τέθηκαν υπό έλεγχο νωρίς χτες το πρωί.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2.30 χτες το μεσημέρι στη Θήβα και ένα μέτωπό της απείλησε, μάλιστα, τα σπίτια του οικισμού Πρόδρομος. Οι φλόγες έφτασαν στις οικίες, λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς, βοηθούμενες από τον ισχυρό άνεμο που έπνεε στην περιοχή και που κατά διαστήματα άλλαζε κατεύθυνση. Το άλλο μέτωπο προχώρησε προς το χωριό Αγ. Αννα, αλλά ύστερα από προσπάθειες των 25 πυροσβεστών, των 16 ατόμων πεζοπόρου τμήματος, αλλά και των εναερίων μέσων το πρώτο μέτωπο περιορίστηκε. Αντίθετα, το δεύτερο συνέχιζε το καταστροφικό του έργο με τους άνδρες της Πυροσβεστικής να προσπαθούν να το θέσουν υπό μερικό έλεγχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα μήνα άλλη μία μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Μοσχοπόδι Θήβας, απειλώντας και αυτό σπίτια της περιοχής.

Η φωτιά στην Κορινθία εκδηλώθηκε λίγα λεπτά αργότερα. Σε όλη τη διάρκειά της έκαιγε πυκνό δάσος σε ορεινή και δύσβατη περιοχή, αυτή του Σοφικού. Λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα κατάφεραν να την ελέγξουν σε μία χαράδρα. Πάντως, από τη φωτιά, ολόκληρες περιοχές καλύφθηκαν από τον πυκνό καπνό, όπως μεταξύ άλλων το Ναύπλιο και η Νέα Κίος.

Σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ζάκυνθο, οι κάτοικοι μιλούν ξεκάθαρα για εμπρησμούς καθώς, σχεδόν μία φορά την εβδομάδα, η Πυροσβεστική καλείται να κατασβέσει φωτιές που εκδηλώνονται σχεδόν σε όλο το νησί. Αυτή τη φορά, την «τιμητική» τους είχαν οι περιοχές Αναφωνήτρια και Καταλούπου.

Για σήμερα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αθήνα, Εύβοια, Ανατολική και Δυτική Αττική, Πειραιά και Κρήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ