Τρίτη 18 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αμεση καταβολή αποζημιώσεων σε αγρότες της Ροδόπης

Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες της Ροδόπης, που τις περιμένουν 14 χρόνια, λόγω της κατασκευής της Εγνατίας οδού, ζήτησαν από τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Μακεδονίας - Θράκης, με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Παράλληλα, ζήτησαν οι παραπάνω υπουργοί να καταθέσουν τα στοιχεία που δείχνουν τον ακριβή αριθμό των κατοίκων που πρέπει να αποζημιωθούν αλλά και το ακριβές ποσό που πρέπει να καταβληθεί σε καθέναν από αυτούς.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται:

«Για την κατασκευή της Εγνατίας οδού στο Νομό Ροδόπης χρειάστηκε να απαλλοτριωθούν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Αν και το έργο ολοκληρώθηκε και έχουν περάσει 14 χρόνια από τις απαλλοτριώσεις αυτές, ακόμη δεν έχουν καταβληθεί οι σχετικές αποζημιώσεις στους δικαιούχους, κατοίκους των Δήμων Μαρωνείας, Ιάσμου, Σώστου και Κοινότητας Αμαξάδων. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι αγρότες οι οποίοι ζούσαν απ' αυτή τη γη και έχουν μείνει χωρίς την αποζημίωση που το κράτος τους οφείλει.

Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και έπειτα της ΝΔ αδιαφόρησαν και αδιαφορούν πλήρως για το αν θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Χρησιμοποίησαν το έργο στον προεκλογικό τους αγώνα και όταν αυτό τελείωσε δεν ασχολήθηκαν ξανά, μέχρι τις επόμενες εκλογές, που θα ξαναζητήσουν την ψήφο του λαού της Ροδόπης».

Ετσι, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς «για ποιο λόγο δεν έχουν καταβληθεί ακόμη οι αποζημιώσεις των δικαιούχων, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για την άμεση αποπληρωμή τους και πότε αυτή θα γίνει».

Επίσης, τους καλούν «να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής τα έγγραφα και τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ο αριθμός των κατοίκων της Ροδόπης οι οποίοι δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις που έγιναν, ονομαστικό κατάλογό τους, όπως επίσης και το ποσό που πρέπει να καταβληθεί στον κάθε δικαιούχο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ