Τρίτη 18 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει η βαρβαρότητα κατά των μεταναστών

Στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στο χωριό Φυλάκιο στην Ορεστιάδα οι συνθήκες είναι άθλιες. Εχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από τους μετανάστες που οδηγούνται εκεί από όλα τα μέρη της χώρας, με σκοπό την επαναπροώθηση

Eurokinissi

Πολλές δεκάδες μεταναστών, που συλλαμβάνονται από τις επιχειρήσεις - «σκούπα» σε νησιά και πόλεις όλης της χώρας, μεταφέρονται στο Κέντρο Κράτησης Εβρου στο χωριό Φυλάκιο της Ορεστιάδας, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ. Η ΝΕ Εβρου τονίζει, ακόμα, ότι οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών στο Κέντρο Φύλαξης είναι απαράδεκτες. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ηδη στο Κέντρο Φύλαξης του Φυλακίου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται ακόμα παραπέρα οι παρεχόμενες υπηρεσίες». Και σε άλλο σημείο υπογραμμίζει: «Ο στόχος τους είναι φανερός, θέλουν το Κέντρο στο Φυλάκιο να λειτουργεί σαν τον τελευταίο σταθμό επαναπροώθησης των μεταναστών στην Τουρκία». «Αποδείχτηκε πως τα κέντρα αυτά στην ουσία λειτουργούν σαν φυλακές και βρίσκονται εκεί έγκλειστα μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες».

Η ΝΕ Εβρου του ΚKE καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως σημειώνει, τον τελευταίο καιρό «συμπεριφέρεται με ιδιαίτερη αγριότητα απέναντι σε ανήμπορους μετανάστες, που το μόνο τους αδίκημα είναι ότι, κυνηγημένοι από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους και τα αυταρχικά καθεστώτα, αναζητούν "στον ήλιο μοίρα" για τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους...». Η ΝΕ Εβρου του ΚKE εκφράζει ακόμα την αντίθεσή της στη δημιουργία και τη λειτουργία στρατοπέδων φύλαξης μεταναστών στο Νομό Εβρου και σ' ολόκληρη τη χώρα και διεκδικεί για τους μετανάστες χώρους φιλοξενίας ανθρώπινους και αξιοπρεπείς.

Ακόμα, καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής και όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανένα δισταγμό, να καταδικάσουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, στην οποία συμφωνούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, και με το ΛΑ.Ο.Σ. «να υπερθεματίζει και να λειτουργεί σα δύναμη κρούσης» για την εφαρμογή της. «Επικίνδυνη» χαρακτηρίζει τη θέση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εναποθέτει - όπως υπογραμμίζει - τη λύση του προβλήματος στην ΕΕ.

«Η ΕΕ είναι από τους δημιουργούς του προβλήματος, πρωταγωνιστεί στις επεμβάσεις, συμβάλλει στην όξυνση του προβλήματος και έρχεται στη συνέχεια να το αξιοποιήσει, γιατί χρειάζονται τα φθηνά εργατικά χέρια των μεταναστών. Αλλωστε, οι ίδιοι ομολογούν ότι σχεδιάζουν να μεταφέρουν 20 εκατομμύρια μετανάστες στις χώρες της ΕΕ στα επόμενα χρόνια ...φυσικά τους θέλουν χωρίς δικαιώματα, κυριολεκτικά σκλάβους».

Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ για το πρόβλημα της εφαρμοζόμενης αντιμεταναστευτικής πολιτικής καλεί τους εργαζόμενους του Νομού Εβρου να εκφράσουν στους μετανάστες την ταξική τους αλληλεγγύη με κάθε πρόσφορο τρόπο, και μαζί με το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ