Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Φαινόμενο Μπολτ

ΓΙΟΥΣΕΪΝ ΜΠΟΛΤ
ΓΙΟΥΣΕΪΝ ΜΠΟΛΤ
O Γιουσέι Μπολτ για μια ακόμη φορά... τρέλανε κόσμο. Μετά το εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα, χτες βράδυ συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ και στα 200 μέτρα αφού πήρε την πρώτη θέση στον τελικό με την εκπληκτική επίδοση 19.19. Ακολούθησαν ο Παναμέζος Εντγαρ με 19.81 και ο Αμερικανός Σπίρφορντ με 19.85.

Η Καστέρ Σεμένια νίκησε με άνεση στον τελικό των 800μ. του Παγκοσμίου Στίβου, ωστόσο παραμένουν τα ερωτηματικά για το φύλο της. Τρεις βδομάδες πριν την έναρξη των αγώνων, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου είχε ζητήσει από την αντίστοιχη της Νοτίου Αφρικής να πραγματοποιήσουν τεστ για να διαπιστώσουν αν η Σεμένια είναι γυναίκα. Η ραγδαία βελτίωση στις επιδόσεις της Σεμένια, τα αντρικά χαρακτηριστικά της και η βαριά φωνή, φούντωσαν τα σενάρια για το φύλο της.

Ο εθνικός προπονητής της Νότιας Αφρικής, Μλαγκένι Τσονετσάλε, δήλωσε σχετικά με την υπόθεση: «Δηλώσαμε την Κάστερ ως γυναίκα και αυτό δε θα αλλάξει, έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή». Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Πιέρ Βάις, δήλωσε πως η απονομή των μεταλλίων θα γίνει κανονικά, όμως η υπόθεση δεν έχει κλείσει: «Αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση και μέχρι να γίνει αυτό, η Σεμένια θεωρείται παγκόσμια πρωταθλήτρια. Οι αμφιβολίες είναι πάντα υπέρ των αθλητών».

Εκτος τελικού έμειναν και οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες που μετείχαν στα προκριματικά της σφυροβολίας, κατά την 6η ημέρα των αγώνων στο παγκόσμιο του Βερολίνου, αφού έμειναν μακριά από τα ατομικά ρεκόρ αλλά και τις καλύτερες εφετινές επιδόσεις τους.

Στον τελικό του μήκους, που θα γίνει το Σάββατο το βράδυ, προκρίθηκε ο Λούης Τσάτουμας με καλύτερο άλμα στα 8.01μ. Ηταν μία πρόκριση-θρίλερ για τον Ελληνα πρωταθλητή, που δεν κατάφερε να πιάσει το όριο στα 8.15μ και ευρισκόμενος στη 12η θέση με αρκετούς αθλητές πίσω του έπρεπε να περιμένει την ολοκλήρωση των προσπαθειών όλων των υπολοίπων. Τέλος καλό όλα καλά για τον Μεσσήνιο άλτη, που πλέον βλέπει με άλλο μάτι τον τελικό.

Στην 9η θέση του Α΄ προκριματικού γκρουπ και στην 21η στο σύνολο κατετάγη η Στέλλα Παπαδοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε μόνο μία έγκυρη βολή (τη 2η), στα 67.33μ, μένοντας μακριά από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (72.10μ).

Η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου στο Β΄ γκρουπ κατετάγη 15η και 28η στο σύνολο με καλύτερη βολή την 1η που έκανε, στα 66.33μ (η 2η άκυρη και η 3η στα 62.78μ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ