Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Αντικομμουνισμός σημαίνει ψέμα και προβοκάτσια

Συγκέντρωση και πορεία προχτές, στην Πάτρα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κομματικής δραστηριότητας ενάντια στην προσπάθεια της ΕΕ να ταυτίσει το Σοσιαλισμό με το ναζισμό - φασισμό

Από τη συγκέντρωση στην Πάτρα
Από τη συγκέντρωση στην Πάτρα
Με μια μαζική πολιτική συγκέντρωση και μια δυναμική πορεία, στα Ψηλά Αλώνια, στο μνημείο για τους 13 ΕΑΜίτες που κρεμάστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 9 του Μάη 1944, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Πάτρας, έδωσαν απάντηση στον αντικομμουνισμό της ΕΕ, αλλά και στους εγχώριους εκφραστές του. Προχτές το βράδυ, λίγο μετά τις 8, η πλατεία Τριών Συμμάχων γέμισε κόκκινες σημαίες, με κυρίαρχη την παρουσία της νεολαίας. Τα πανό έδιναν το στίγμα: «Ο αντικομμουνισμός και η παραχάραξη της Ιστορίας δε θα περάσουν» - «Σοσιαλισμός η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας: «Οργιζόμαστε με τον αντικομμουνισμό γιατί δεν είναι πολεμική αντιπαράθεση στο πεδίο των ιδεών και της στρατηγικής των πολιτικών και ταξικών αντιπάλων. Αντικομμουνισμός σημαίνει ψέμα - συκοφαντία - προβοκάτσια - διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας. Στην Ελλάδα η βρώμικη αντικομμουνιστική επίθεση που είναι σε εξέλιξη τα 2 τελευταία χρόνια, εκδηλώνεται με προβοκάτσιες για τα οικονομικά του Κόμματος που, εκτός των άλλων, έχουν στόχο να πλήξουν την ηθική υπόσταση του Κόμματος, αυτό που χρόνια τώρα ο λαός θεωρούσε δεδομένο. Να αμφισβητηθεί, δηλαδή, η ανιδιοτέλεια των μελών του Κόμματος και των στελεχών του. Σε αυτή την επίθεση ιδιαίτερο καταμερισμό ρόλων έχει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του Καρατζαφέρη που εκτελεί τα συμβόλαια της βρώμικης δουλειάς. Αυτή η επίθεση βολεύει τη ΝΔ γιατί διευκολύνει την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Τις τελευταίες μέρες όμως βγάζουν και άλλους λαγούς να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Αξιοποιούν για αυτό τα πολιτικά κατακάθια, τα ναυάγια της ταξικής πάλης, τους σταυροφόρους της ναρκωκουλτούρας που στεγάζονται στο ΣΥΡΙΖΑ, προσφέροντας έτσι τις καλύτερες υπηρεσίες στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στη βρώμα και στη σαπίλα του συστήματος. Οπως πάντα την κατάλληλη στιγμή οι οπορτουνιστές και οι συν αυτοίς, στα δύσκολα δίνουν το φιλί της ζωής στην αστική τάξη, στους πολιτικούς εκπροσώπους της, στο δικομματισμό. Η αφερεγγυότητα και η ανυποληψία αυτού του χώρου έπιασε πλέον ταβάνι».

Κύριος στόχος οι νέοι άνθρωποι

Την συγκέντρωση άνοιξε η Ειρήνη Κρανιά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας του ΝΣ Αχαΐας της ΚΝΕ, σημειώνοντας: «Απαντάμε σήμερα αλλά και με την καθημερινή μας δράση στον αντικομμουνισμό και στην παραχάραξη της Ιστορίας. Η επίθεση αυτή είναι καθαρό ότι έχει κύριο στόχο τους νέους ανθρώπους». Μετά την κεντρική ομιλία, ξεκίνησε η πορεία στους δρόμους της πόλης. Τα συνθήματα, καθαρά: «Οργάνωση - αγώνας - ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» - «Ο αντικομμουνισμός δε θα περπατήσει, του λαού η πάλη θα τον τσακίσει». ΚΝίτες και ΚΝίτισσες μοίραζαν υλικό του Κόμματος για τον αντικομμουνισμό και συζητούσαν με τους περαστικούς. Η πορεία κατέληξε στο μνημείο για τους 13 ΕΑΜίτες και τα συνθήματα έγιναν πιο δυνατά: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ