Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ «ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ: «Υπάρχουν αλλαγές στο εκλογικό σύστημα στις οποίες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν από κοινού τα δύο μεγάλα κόμματα. Τι χρειάζεται σήμερα η χώρα; Σταθερές κυβερνήσεις και τον απογαλακτισμό των πολιτικών και των κομμάτων από τα σκοτεινά συμφέροντα και το μαύρο πολιτικό χρήμα. Η αυτονομία της πολιτικής θα μπορούσε να βοηθηθεί καταλυτικά από τις μονοεδρικές περιφέρειες και τη λίστα για τμήμα των 300 βουλευτών. Ο πρωθυπουργός και ο κ. Γ. Παπανδρέου μπορούν να συμφωνήσουν στην άμεση ψήφιση αυτών των αλλαγών. Θα ήταν αναμφισβήτητα μία κίνηση η οποία θα προσέφερε πολλά στη χώρα αλλά και στην υστεροφημία των ιδίων. Η Ελλάδα έχει τώρα την ανάγκη τέτοιων γενναίων μεταρρυθμίσεων. Απομένει να αποδειχθεί αν έχει τους πολιτικούς ηγέτες που μπορούν να τις φέρουν σε πέρας, βάζοντας το κομματικό μικροσυμφέρον στην άκρη» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ: «Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα επιχειρήσει να διορθώσει το "τσαλακωμένο" προφίλ της κυβέρνησης δίνοντας έμφαση στην οικονομία με αναφορές σε "διαρθρωτικές αλλαγές" σε ασφαλιστικό, αγορά εργασίας, δημόσια διοίκηση, φορολογία αλλά και στο άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟ ΒΕΒΑΙΟΝ; «Σε πλήρη (;) ανατροπή των πολιτικών σχεδιασμών του πρωθυπουργού οδηγεί η μεγάλη καταστροφή στην Αττική. Ο κ. Καραμανλής σύμφωνα με πληροφορίες είχε πράγματι αποφασίσει - υπό την πίεση των δυσεπίλυτων οικονομικών προβλημάτων αλλά και με δεδομένα τα προβλήματα στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβρη και την προώθηση ορισμένων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα λίγο νωρίτερα (...) ωστόσο τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στην Αττική (...) είναι πιθανόν να ανατρέψουν πλήρως τα όσα ο κ. Καραμανλής είχε επιλέξει» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ