Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα επιχείρηση «εκκαθάρισης»

Με την άμεση αντίδραση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν ολοκληρώθηκε το «έργο» της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παραταγμένες έξω από το κτίριο, ξεκαθάρισαν ότι ούτε ένας μετανάστης δε θα συλληφθεί
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παραταγμένες έξω από το κτίριο, ξεκαθάρισαν ότι ούτε ένας μετανάστης δε θα συλληφθεί
Συνεχίζεται αμείωτα η επίθεση, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τη στήριξη και την προτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στη γραμμή της «μηδενικής ανοχής» που έχουν διακηρύξει οι εταίροι του δικομματισμού. Μια νέα επιχείρηση «εκκαθάρισης» έγινε χτες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε κτίριο στην οδό Κολωνού 1, που στεγάζει Σομαλούς και Σουδανούς, οι οποίοι το χρησιμοποιούν σαν πολιτιστικό στέκι και κάποιοι από αυτούς σαν κατοικία. Οι δυνάμεις καταστολής συνέλαβαν περίπου 8 άτομα, τα οποία δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Πρόκειται, βέβαια, για έγγραφα, που οι ίδιες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ εδώ και χρόνια τους στερούν.

Η αντίδραση μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν άμεση. Μέσα σε λίγα λεπτά δεκάδες εργάτες και νεολαίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο, όπου επιχειρούσε η αστυνομία και εμπόδισαν τη σύλληψη των υπολοίπων. Για ώρες, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σχημάτισαν αλυσίδες προστασίας των μεταναστών μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις, δηλώνοντας ξεκάθαρα, πως κανένας εργάτης, απ' όπου κι αν προέρχεται, δε θα τρομοκρατείται. Με συνθήματα, όπως «κάτω τα χέρια από τους μετανάστες» και η «τρομοκρατία δε θα περάσει», οι συγκεντρωμένοι παρατάχθηκαν μπροστά από τους αστυνομικούς και εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που διώκονται ανελέητα από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ, όπως και οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στέκονται απέναντι στα αντιμεταναστευτικά σχέδια της κυβέρνησης παρεμποδίζοντας επιχειρήσεις - «σκούπα» στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αμεση ήταν και η αντίδραση των κομμουνιστών και του ΠΑΜΕ, όταν αστυνομικοί εισέβαλαν πριν από λίγες μέρες και σε κτίριο της οδού Βερανζέρου και συνέλαβαν δεκάδες Σομαλούς, με τις γυναίκες και τα παιδιά τους να κλαίνε και να ζητούν βοήθεια, πεσμένες στο δρόμο και στο πεζοδρόμιο. Λίγες μέρες μετά, μέλη και φίλοι του Κόμματος μπήκαν μπροστά στα πούλμαν που μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες από το κέντρο κράτησης Μερσινιδίου στη Χίο, με σκοπό να απελαθούν. Ενώ, και στη Σάμο, παρεμποδίστηκε η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το κέντρο κράτησης του νησιού στον Εβρο για απέλαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ