Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η μόρφωση είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, με αφορμή τις βάσεις για την ανώτατη εκπαίδευση

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια - ΤΕΙ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζει:

«Είτε ψηλά, είτε χαμηλά διαμορφώνονται οι βάσεις ο λαός γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η μόρφωση των παιδιών του κάθε χρόνο "κατεβαίνει" χαμηλότερα και το μόνο που παραμένει και ενισχύεται είναι η εμπορευματοποίηση, το ταξικό ξεδιάλεγμα στην εκπαίδευση.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαδοχικών αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι χιλιάδες νέοι που "απορρίφθηκαν" θα οδηγηθούν, και από το αδιέξοδο της ανυπαρξίας δημόσιων δωρεάν δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης, να γίνουν πελατεία των σχολαρχών και των ψευτοκολεγίων, ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση και η ΕΕ τα νομιμοποιούν με το δήθεν κύρος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Οι περισσότεροι νέοι, που σήμερα εισάγονται στην ανώτατη εκπαίδευση, θα βρεθούν σε τμήματα προθάλαμους της ελαστικής απασχόλησης και ανεργίας και οι οικογένειές τους θα ακριβοπληρώσουν την ανυπαρξία υποδομών στέγασης και σίτισης. Καμιά αλλαγή εξεταστικού δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της Παιδείας, αφού εντάσσεται στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και στις ανάγκες αναπαραγωγής και κερδοφορίας του. Το εξεταστικό δεν είναι παρά μόνον ο καπνός από την πολιτική που κατακαίει τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των νέων, προπάντων εκείνων που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα.

Οι εργαζόμενοι, οι γονείς, οι νέοι, ο λαός, να διεκδικήσουν με την πάλη τους αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, να αντιπαλέψουν την ευρωπαϊκή οδηγία για την αναγνώριση των ΚΕΣ, να διεκδικήσουν τη δημιουργία δημόσιων δωρεάν επαγγελματικών σχολών, δουλειά με πλήρη δικαιώματα μετά το τέλος των σπουδών.

Η μόρφωση είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά, τους νέους και τις νέες και ειδικά αυτούς που προέρχονται από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το δικαίωμα αυτό θα κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες, ανατροπές και αλλαγές και με στόχο μια Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, όπου η οικονομία και η παιδεία θα λειτουργούν με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και την ευημερία του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ